Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перемога в Другій світовій війні навчила весь світ об’єднуватися в боротьбі проти будь-яких імперських амбіцій. Ігор Райнін

Перемога в Другій світовій війні навчила весь світ об’єднуватися в боротьбі проти будь-яких імперських амбіцій. Ігор Райнін

9 травня голова ХОДА взяв участь у головному урочистому заході регіону - церемонії покладання квітів з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом.

Захід пройшов на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва». На тій самій висоті, з якої в 1943 році розпочалася операція зі звільнення Харкова.

«9 травня – це велике свято. Це один із найголовніших днів у історії життя нашої країни та всього людства - День перемоги над нацизмом, - підкреслив Ігор Райнін, звертаючись до присутніх на заході. - Ми пам’ятаємо і шануємо тих, завдяки кому була завершена найстрашніша війна в сучасній історії – Друга світова. Для України ця війна мала особливе значення. Але й за перемогу Україна заплатила дуже велику ціну. Було зруйновано близько 700 міс, 28 тисяч сіл, понад 10 мільйонів українців залишилися без житла. Від рук загарбників загинуло близько 4 мільйонів українців. Але ми перемогли. Перемогла Україна. І ми пам’ятаємо всіх героїв. Це тисячі українців та бійців українських фронтів, які знищували ворога під час Барвінково-Лозовської операції, битви за Київ, під час страшного форсування Дніпра й під час оборони Севастополя. Безумовно, ми пам’ятаємо тих, хто визволяв нашу рідну Харківщину. Я впевнений, що саме Друга світова війна і перемога в цій війні навчила весь світ, все суспільство об’єднуватися для боротьби проти будь-який імперських амбіцій».

Керівник облдержадміністрації підкреслив, що на урочистому заході поряд стоять ветерани Другої світової та учасники АТО, які захищають сучасну Україну.

«Ці хлопці дуже добре навчилися у вас, дорогі ветерани. Вони, враховуючи ваш досвід, власним прикладом довели, що в Україні вже виросло нове покоління, яке здатне надати відсіч всім тим, хто прийде до нашого дому, на нашу рідну землю з війною, - наголосив Ігор Райнін. - Ви герої різних часів, але вас об’єднує однакове розуміння – що таке українська гідність, що таке бойове братство та мужність і що таке не словом, а ділом дійсно любити свою рідну країну».

Голова ХОДА побажав усім ветеранам міцного здоров’я та благополуччя, усім українцям - мира, стабільності й світлого, мирного неба над головою.

В цілому в заходах, що відбулися 9 травня на Харківщині, взяли участь більше 6 тисяч учасників бойових дій, у тому числі близько 3 тисяч ветеранів Другої світової війни.

Ігор Райнін підкреслив, що всі заходи в області пройшли спокійно, у рамках тих планів, які були намічені.

Більше фото