Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лісгосппідприємства області виконали 100% робіт з весняної посадки дерев

Лісгосппідприємства області виконали 100% робіт з весняної посадки дерев

Роботи з відновлення лісів провели на площі 975,5 га. Про це повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук.

За його даними, також були проведені роботи з лісорозведення (створення нових лісів) на площі 10,9 га при плані 5 га.

Як пояснив начальник відділу лісового господарства Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Любчич, планову весняну посадку здійснювали 10 лісогосподарських підприємств.

За йогословами, в регіоні, в основному, висаджують саджанці двох порід - сосни звичайної та дубу звичайного. Фахівець також розповів, що в області проведено висів лісового насіння у розсадниках та теплицях (на площі 1,8 га). Також з метою отримання енергетичної деревини на базі ДП «Балаклійське лісове господарство» було закладено ділянку живців тополі у кількості 5,8 тис. штук.

«Для вирощення «новорічних» ялинок в цьому році проведено посадку «новорічних» плантацій на площі 1,2 га. Усього у стадії вирощування знаходиться понад 137 га плантацій, де вирощується близько півмільйона штук «новорічних» ялинок, - зазначили в Харківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Довідка. За даними Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА, в рамках природоохоронних акцій «За чисте довкілля» та «Майбутнє лісу - у твоїх руках» лісогосподарськими підприємствами Харківської області було ліквідовано 35 стихійних сміттєзвалищ, з яких вивезено 143 куб. м сміття. Було очищено близько 9 га територій вздовж доріг та прибудинкових територій.

Лісогосподарськими підприємствами Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства проведено 777 рейдів щодо попередження засмічення лісів, в ході яких складено 89 адміністративних матеріалів на загальну суму 7 тис. грн.