Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми робимо все для того, щоб небо над Харківщиною залишалося мирним. Юлія Світлична

Ми робимо все для того, щоб небо над Харківщиною залишалося мирним. Юлія Світлична

Перший заступник голови ХОДА взяла участь у відкритті харківського «Фестивалю авіації», яким аероклуб ім. В.С. Гризобудової відзначив День пам'яті і примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

«У ці дні ми відзначаємо дві важливі дати для нашої країни - День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом. Хочу підкреслити, що в Харківській області сьогодні зроблено все для того, щоб свята пройшли мирно і безпечно. За минулий рік команда Харківської облдержадміністрації змогла стабілізувати ситуацію в регіоні. Ми повернули в область масові заходи, і сьогоднішнє свято авіації - тому свідчення», - підкреслила Юлія Світлична, відкриваючи «Фестиваль авіації».

У рамках заходу перший заступник голови ХОДА взяла участь в авіашоу, зійшовши на борт чотиримісного літака ЯК-18Т, який раніше був навчальним для курсантів авіаційних вузів.

«На подібних літаках літаю вперше, але страху не було. Я довіряю харківським пілотам, знаю, що в аероклубі займаються справжні аси, чиї імена відомі у всій країні і за її межами», - зазначила Юлія Світлична.

Вона також нагородила лауреатів дитячого конкурсу малюнку «Наше мирне небо», який проводили спільно облдержадміністрація та Харківський аероклуб ім. В.С. Гризодубової. Діти надіслали на конкурс більше 3 тисяч робіт фарбами та олівцем. Юлія Світлична очолювала журі конкурсу. 6 переможців та 20 лауреатів конкурсу отримали дипломи та призи. Крім того, перший заступник голови ХОДА нагородила лауреатів в спецномінації - в тому числі школу-лауреата від Харківської ОДА (нею стала Харківська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 9, де навчаються діти з захворюваннями серцево-судинної системи).

«Вважаю, що конкурс «Наше мирне небо» потрібно зробити, як мінімум, щорічним і, як максимум, - всеукраїнським. Тема порушена дуже правильна, актуальна для України в цілому особливо для нашої. Тому безумовно подібні заходи отримують повну підтримку керівництва області. Переконана, що в нашій країні багато дітей, які відчувають цю тему. Тому такий конкурс не варто обмежувати лише територією нашого регіону», - зазначила Юлія Світлична.

Більше фото