Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При оплаті житлово-комунальних послуг громадяни повинні обирати або пільгу, або субсидію

При оплаті житлово-комунальних послуг громадяни повинні обирати або пільгу, або субсидію

Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага під час прес-конференції, що відбулась 5 травня.

Як пояснив Юрій Шпарага, такі зміни передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 р. №319. Зокрема, за його словами, при оплаті житлово-комунальних послуг громадяни повинні обрати користування лише одним з передбачених державою видів соціальних гарантій - або пільгами, або субсидією.

Він пояснив, що процедура оформлення субсидій залишиться такою ж, як і була. Зокрема, якщо в доходах або сімейному стані громадянина не відбулися зміни, то по закінченню річного терміну з моменту оформлення субсидії її дія подовжиться автоматично. В іншому випадку громадяни зобов’язані повідомити управління соцзахисту населення про зміни, які відбулися.

«Субсидія нараховується згідно з доходом, тому якщо громадянин підпадає під категорію, яка може нею скористатися, він буде її отримувати. Ті громадяни, які не будуть звертатися за оформленням субсидії, продовжуватимуть отримувати пільгу», - пояснив Юрій Шпарага.

Директор Департаменту соцзахисту навів дані: за січень-березень 2016 року в області субсидія нарахована на суму 1 млрд 650 млн 600 тис. грн.

За даними Юрія Шпараги, наразі в роботі спеціалістів управлінь соціального захисту населення на оформлення субсидій знаходиться 402 тис. 700 справ. На сьогодні призначено субсидії 395 тис. 300 сім'ям та домоволодінням. Зокрема, в Харківській області субсидіями користуються 239 тис. 400 сімей, решта - у місті Харків.