Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відкрила сезон дитяча залізниця

На Харківщині відкрила сезон дитяча залізниця

В урочистій церемонії відкриття руху поїздів на Малій Південній взяла участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Аннопольська.

«Для мене - велика честь від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна привітати вас з цим великим святом. Сьогодні традиційно відкривається сезон руху поїздів на дитячій залізниці. Мала Південна - візитівка Харківської області. Дитяча залізниця популярна не тільки в нашому регіоні, про неї знають і за його межами. Сьогоднішній день - справжнє свято для дітей та дорослих», - сказала Вікторія Аннопольська.

Провідник вагона, черговий по станції, диспетчер, машиніст і його помічник на Малій Південній - учні загальноосвітніх шкіл, які після теоретичного курсу мають можливість зміцнити свої знання на практиці.

Зараз на дитячій залізниці займаються більше тисячі дітей області. За статистикою, п'ята частина хлопців та дівчат потім продовжують вчитися в профільних установи освіти, розповідає начальник регіонального філіалу «Південна залізниця» Микола Уманець. За його словами, для відкриття сезону на Малій Південній було зроблено дуже багато.

«Цього року було зроблено дуже багато: замінено 1,5 км дерев'яних шпал на залізобетонні, проведені роботи на системах зв'язку, в локомотиві, вагонах. Традиційно взимку діти вчаться в школі, а з відкриттям сезону у них починається практика тут. На Малій Південній вони отримують навички залізничників, - розповів Микола Уманець. - Сьогодні для того, щоб взяти участь у святі відкриття дитячої залізниці, багато гостей приїхали з інших областей, зокрема - Полтавської та Сумської».

У ході урочистої церемонії відкриття Вікторія Аннопольська вручила співробітникам Південної залізниці почесні грамоти ХОДА та обласної ради. Також під час свята нагородили юних залізничників, які стали переможцями конкурсу професійної майстерності «Кращий за професією». Школярам також вручили запрошення на навчання в Українському державному університеті залізничного транспорту.

Довідка. Дитяча залізниця Мала південна була відкрита 8 листопада 1940 року. Рух на дорозі традиційно відкривається 1 травня та триває до кінця жовтня. Загальна протяжність шляхів - 3,6 км. Діють дві станції – «Парк» і «Лісопарк», а також зупиночна платформа «Меморіал».