Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині визначать переможця конкурсу дитячого малюнка «Наше мирне небо»

На Харківщині визначать переможця конкурсу дитячого малюнка «Наше мирне небо»

Главою журі конкурсу, що проходить за підтримки ХОДА, стала перший заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

На участь в конкурсному відборі від маленьких жителів Харківської області прийшло 3 277 робіт - малюнки фарбами й олівцями. З них було відібрано 109 робіт у першій категорії (вік учасників - 6-9 років) і 102 роботи -  у другий (вік учасників - 10-14 років).

29 квітня журі обирало кращі роботи, оцінюючи їх за 12-бальною шкалою.

«При виборі кращої роботи орієнтувалася виключно на сприйняття, керувалася емоціями, - розповіла про свої враження Юлія Світлична. - Видно, коли діти самі малювали картини, а коли їм допомагали батьки. Є не по-дитячому філософські малюнки, які можна розглядати довго. Робіт було більше трьох тисяч, і, звичайно ж, до фіналу дійшли найдостойніші. Усі діти та колективи, які брали активну участь у конкурсі, будуть обов'язково відзначені, а ті, хто виграє, отримають цінні призи та подарунки».

Засновником конкурсу є Харківський аероклуб імені В. С. Гризодубової. Організатори кажуть: роботи надсилали учні різних шкіл регіону, вихованці інтернатів та професійних художніх студій. Термін подачі конкурсних робіт закінчився 20 квітня, але малюнки все ще продовжують надходити.

Юлія Світлична відзначила, що конкурс «Наше мирне небо» повинен стати щорічним.

«Дуже правильну порушено тему. Вважаю, що потрібно зробити цей конкурс, як мінімум, щорічним і, як максимум, - всеукраїнським. Харківський аероклуб відомий на території України. Думаю, що в нашій країні багато дітей, які захоплюються небом, літаками та й взагалі добре малюють і відчувають цю тему. Ми не повинні їх обмежувати тільки територією Харківської області, тому я вважаю, що цю тему потрібно продовжувати», - сказала Юлія Світлична.

Нагородження переможців конкурсу «Наше мирне небо» відбудеться 7 травня на аеродромі «Коротич» у рамках фестивалю авіації.

Більше фото