Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Польща - надійний партнер для українців. Голова ХОДА

Польща - надійний партнер для українців. Голова ХОДА

28 квітня голова ХОДА взяв участь в урочистому заході, присвяченому Національному святу Польщі – Дню Конституції 3 травня.

На заході також були присутні перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична та перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко.

Відкриваючи урочистий прийом, Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський подякував гостям за увагу до свята та відзначив, що поляки та українці - це два дуже близькі народи.

«Польща з самого початку підкреслює значимість контактів, які об’єднують поляків та українців, Польщу та Україну. Україна зараз переживає складний період глибоких реформ. Ми, поляки, цей проєвропейський шлях підтримуємо і хочемо бути з вами», - зазначив Януш Яблонський.

Ігор Райнін від імені всієї громади Харківської області, від ХОДА та обласної ради привітав присутніх з Днем Конституції 3 травня.

«Це дійсно велике свято і для нас також. Я хочу сказати, що добрих сусідів і надійних друзів завжди приємно вітати. Польща дійсно показує, як у найкоротші терміни можливо будувати конкурентоспроможну економіку, високорозвинене громадянське суспільство. На сьогодні Польща є вагомим гравцем у Європейському Союзі, а для нас, українців, - це надійний партнер, який завжди готовий нам допомогти. Зі свого боку, можу також запевнити, що і Україна, й Харківська область завжди готові бути з Польщею - в будь-які часи й у будь-якій ситуації, - зазначив Ігор Райнін. - Хочу також сказати найтепліші слова на адресу Генерального Консула Польщі в Харкові. Ми вже познайомилися й реалізуємо декілька проектів. Один з них уже втілено в життя - це відкриття авіарейсу Харків-Варшава. Я сподіваюся, що в нас буде дуже конструктивна праця, й вона дасть результати. Зі святом і хай нам щастить!»

Більше фото