Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині тривають роботи з благоустрою територій

На Харківщині тривають роботи з благоустрою територій

В рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля» в області прибирали території підприємств та національних природних парків.

Так, працівники управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА долучилися до благоустрою прилеглої території ТЕЦ-2 «Есхар».

«Під час прибирання було зібрано та вивезено сміття, викорчувані дикоростучі дерева та кущі. Також працівників управління ознайомили з історією будівництва, з потужностями ТЕЦ, новітньою системою водоочищення та встановленою турбіною іноземного виробництва», - поділився заступник начальника відділу газового комплексу, паливних ресурсів та енергозбереження УПЕК ХОДА Віктор Алієв.

У сусідньому з Чугуївським - Зміївському районі - проходило прибирання території Національного природного парку «Гомільшанські ліси». В акції взяли участь не лише співробітники парку, але й представники РДА, громадської організації ветеранів Зміївщини, Державної екологічної інспекції в Харківській області та мешканці села Коропове. За даними Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА, близько 90 осіб прибрали майже  6,5 гектарів парку.

«Під час суботника від сміття та листя було прибрано територію рекреаційних пунктів «Березовий гай», «Затока Косач», «Косач пришляховий», очищено від сміття близько кілометра прибережної смуги річки Сіверський Донець», - зазначили екологи.

Ще одним об’єктом природно-заповідного фонду, де відбулась акція «За чисте довкілля», став Національний природний парк «Слобожанський», який знаходиться в Краснокутському районі. Зокрема, співробітниками парку спільно з першокурсниками Краснокутського професійного аграрного ліцею був проведений суботник на території рекреаційного пункту «Березовий гай».

За словами начальника відділу екологічної освіти та рекреації НПП «Слобожанський» Алли Шумілової, під час акції співробітники парку провели лекції з історії створення парку.

«Ми говорили також про важливість природоохоронної діяльності та збереження екосистем. Також з учнями провели майстер-клас із виготовлення виробів господарського призначення з пластикових пляшок й висадили в парку алею із саджанців липи та горобини», - розповіла Алла Шумілова.