Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область стала центром міжнародної діяльності України. Голова ХОДА

Харківська область стала центром міжнародної діяльності України. Голова ХОДА

Про це Ігор Райнін заявив в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації 28 квітня.

«Минулого року ми прийняли близько 200 іноземних делегацій. І у нас дійсно налагодилися конструктивні практичні відносини і з Європейським Союзом, і з США, які готові підставити плече саме Харківській області. І жоден регіон в Україні такої підтримки не має», - підкреслив Ігор Райнін.

Він також зазначив, що міжнародні партнери готові розглядати будь-які інвестиційні проекти, пов'язані з розвитком Харківської області.

«Є довіра до Харківщини, але для того, щоб цю довіру перевести в практичну площину, потрібні конкретні проекти. З боку керівництва області та міжнародних партнерів зроблені кроки назустріч один одному, тепер настав час практичних результатів, тому що галузі необхідні додаткові фінансові ресурси у вигляді інвестицій, програм і проектів», - зазначив керівник облдержадміністрації.

Він підкреслив: сьогодні Харківщина є територією розвитку. В області було зроблено дуже багато. Вперше за два роки промислове виробництво в регіоні зросло на 5%, обсяги сільськогосподарського виробництва збільшилися на 2%. Крім того, на території Харківської області вдалося серйозно підвищити рівень фінансової дисципліни. За підсумками першого кварталу 2016 року спостерігається перевиконання місцевих бюджетів.

«Для нас немає свят. Ми живемо та працюємо в рідній Харківській області, яка на сьогоднішній день є прифронтовою. І це - додаткова відповідальність. Але я знаю, що переважна більшість керівників - патріоти Харківської області та України. Інакше наш регіон не став би сьогодні лідером соціально-економічного розвитку України. Це - приємний для нас нонсенс, коли прифронтова територія демонструє рівень розвитку вище, ніж території, що знаходяться всередині країни. Але цього замало. Це повинні відчути люди. Ми повинні в 2016 році з новим урядом перевести ті успіхи, які є, у практичне русло. Кожен харків'янин, кожен мешканець України повинен відчути, що є рух вперед», - сказав Ігор Райнін.

Він також зазначив, що в регіоні є і низка проблем, які керівництво ХОДА має намір поставити на розгляд Кабінету Міністрів України. Ці питання були озвучені на Харківській раді регіонального розвитку.

«Ще в серпні минулого року на засіданні Кабінету міністрів Харківською областю було порушено питання про те, що неприпустимо в такій промисловій країні як Україна не мати програми промислового розвитку. Її немає з 2010 року. Так само, як і немає програми розвитку машинобудівного комплексу України - з 2011 року. Для індустріальних регіонів - це проблема. І на першому ж засіданні нового Кабінету міністрів нами буде порушено питання відносного термінової розробки такої програми. Не програми заради програми, а конкретного алгоритму дій, де кожне підприємство буде бачити свою перспективу і свій напрямок розвитку, - сказав Ігор Райнін. - Авіазавод, який знаходиться в стовідсотковому управлінні «Укроборонпрому», «Електроважмаш», який знаходиться в стовідсотковому управлінні Міністерства економічного розвитку... Питання майбутнього цих підприємств нам разом з урядом потрібно вирішити».

Також перед Кабінетом міністрів буде порушено питання про фінансування ремонту доріг державного значення в регіоні.

Більше фото