Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В галереї «Бузок» відкрилася фотовиставка, присвячена волонтерам

В галереї «Бузок» відкрилася фотовиставка, присвячена волонтерам

У заході взяла участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Аннопольська.

Фотовиставка проходить в рамках масштабного проекту «Філософія серця. Почуття, що формують життя», організованого Департаментом масових комунікацій облдержадміністрації спільно з Національною спілкою журналістів України.

Як розповіла під час відкриття Вікторія Аннопольська, на виставці представлені професійні роботи, присвячені волонтерській діяльності на території Харківської області. В експозиції беруть участь близько 30 фотографій. Дві з них - роботи, які перемогли в конкурсі фото- та відеоробіт, який проводився в рамках проекту «Філософія серця» на початку року. Решта фото - неконкурсні роботи.

«Організовуючи цю виставку, ми не хотіли акцентувати увагу на авторах робіт. Мета проекту - показати акт волонтерства, - розповіла Вікторія Аннопольська. - З початком військових подій величезна кількість українців взяла на себе важку ношу допомоги переселенцям - людям, які втратили все. Таких волонтерів особливо багато в Харківській області. Ці люди не хочуть слави, не хочуть потрапляти в об'єктиви фотокамер і сюжети новин. Вони керуються іншими мотивами, іншою філософією. І саме цю філософію їх сердець ми хотіли відобразити в роботах, представлених на виставці».

На відкриття виставки в галереї «Бузок» запросили студентів харківських вишів.

«Ми спеціально зробили акцент на молодь, тому що за нею - майбутнє України. Ми хочемо, щоб вони знали історії волонтерів - людей, які дуже багато зробили для країни і нашого регіону, - підкреслила Вікторія Аннопольська.- Багато в чому завдяки цим людям Харківщина сьогодні є територією миру, стабільності і розвитку».

Фотовиставка «Філософія серця» в галереї «Бузок» триватиме до кінця тижня. Галерея працює з 11:00 до 19:00, вхід - вільний.