Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни доводять, що чесна праця, тверда позиція та патріотизм спроможні змінити нашу державу. Борис Ложкін

Харків’яни доводять, що чесна праця, тверда позиція та патріотизм спроможні змінити нашу державу. Борис Ложкін

У рамках робочого візиту на Харківщину Глава Адміністрації Президента України разом з головою ХОДА Ігорем Райніним вручив державні нагороди заслуженим працівникам області.

Відкриваючи урочистий захід, Борис Ложкін підкреслив важливу роль Харківщини в сучасному житті країни.

«Харків - один з ключових форпостів нашої держави, яка протистоїть зовнішній агресії та внутрішнім ворогам - безвідповідальності, корупції й байдужості. Я пишаюся тим, що харків’янин. І я буду робити все можливе й неможливе, щоб моє рідне місто та весь регіон процвітали», - наголосив Глава Адміністрації Президента.

Він відзначив важливу роль керівництва області у розвитку Харківщини.

«Сьогодні у Харківської області - дуже правильне для цього непростого часу керівництво. Голова облдержадміністрації Ігор Райнін дуже багато зробив для того, щоб стабілізувати ситуацію в регіоні, щоб він процвітав. Президент Петро Порошенко дуже цінує цю роботу і буде робити все можливе, щоб підтримувати Харківщину та її керівництво», - сказав Борис Ложкін.

Він також наголосив, що у розвиток регіону свій внесок робить кожен його мешканець, який віддано працює на своєму місці.

«Саме прості люди формують той позитивний результат розвитку області, який ми маємо сьогодні. Ви всі демонструєте, що чесна праця, тверда позиція і щирий патріотизм спроможні змінити нашу державу. Я пишаюся тим, що в нашому регіоні багато таких гарних, талановитих людей», - наголосив Борис Ложкін.

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, вітаючи присутніх, зазначив, що державні нагороди - це не тільки визнання, а й відповідальність.

«Бути взірцем, лідером - складно. Але Харківщина та її трудові колективи ніколи не боялись складнощів. Разом з вам ми виборювали мир та стабільність в області, не допустили краху регіональної економіки - що зазвичай буває на прифронтових територіях. Сьогодні Харківщина - один з лідерів економічного розвитку в державі: за 2015 рік ми з 21 місця у рейтингу регіонів потрапили до трійки лідерів. Це, в першу чергу, досягнення наших трудових колективів, і я дуже вдячний вам за це», - сказав голова облдержадміністрації.

Більше фото

 

В ході заходу за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток держави, справу консолідації українського суспільства та багаторічну сумлінну працю орденом «За мужність» ІІІ ступеня було нагороджено:

 

- учасника антитерористичної операції Сергія Хайла;
- голову Орджонікідзевського районного відділення Харківської міської спілки ветеранів Афганістану Владислава Чернишенка.

Орденом княгині Ольги ІІ ступеня нагороджено:

- директора комунального сільськогосподарського підприємства «Балабанівське» Богодухівського району, депутата Харківської обласної ради Ольгу Львову.

Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджено:

- Введенського селищного голову, волонтера Ганну Геращенко;
- доярку сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Агросвіт» Вовчанського району Ольгу Шевкун.  

Почесне звання «Заслужений артист України» присвоєно:

- провідному майстру сцени комунального закладу Харківський академічний театр музичної комедії Валентині Подорловій.

Почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України» присвоєно:

- диригенту вищої категорії державного підприємства «Харківський національний академічний театр опери та балету імені Лисенка» Юрію Яковенку.  

Почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» присвоєно:

- директору Науково-дослідного та проектно-конструкторського інституту «Молнія» Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Володимиру Кравченку;
- завідувачу кафедри фармацевтичної хімії Національного фармацевтичного університету Вікторії Гергіянц.

Почесне звання «Заслужений лікар України» присвоєно:

- завідувачу відділенням комунального закладу охорони здоров’я «Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Вадиму Клапоуху;
- лікарю-рентгенологу державної установи «Інститут медичної радіології імені  Григор’єва Національної академії медичних наук України» Ользі Кондратьєвій;

Почесне звання «Заслужений працівник культури України» присвоєно:

- завідувачу відділу Харківської державної наукової бібліотеки імені Короленка Галині Туркот.

Почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» присвоєно:

- першому заступнику голови Харківської обласної організації Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України Віталію Кириленку.

Почесне звання «Заслужений художник України» присвоєно :

- художнику-конструктору Олегу Лазуренку.

За зразкове виконання посадових обов’язків, високий рівень професійної майстерності та вагомі трудові здобутки Почесною грамотою Кабінету Міністрів України з врученням пам’ятного знака нагороджено:

- директора комунальної установи Вовчанський спеціальний будинок-інтернат Людмилу Григоренко.