Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти з Донбасу стали переможцями харківського обласного конкурсу читців

Діти з Донбасу стали переможцями харківського обласного конкурсу читців

У Харківській обласній бібліотеці для дітей за сприяння Департаменту культури і туризму ХОДА відбувся обласний етап всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія».

За даними департаменту, цього року творче змагання охопило на різних етапах 4,5 тисячі дітей. Майже 90 учнів 6-7-х класів, кращих читців районів та міст регіону, потрапили до обласного фіналу.

Як повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Олег Яцина, особливістю цьогорічного конкурсу стала участь у харківському відборі дітей з Донбасу. Він нагадав, що навесні Харківська обласна бібліотека для дітей приєдналася до загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас».

«Через драматичну ситуацію конкурс дитячого читання на Донбасі не проводиться вже два роки. Цілком природно, що головна дитяча бібліотека Харківщини простягла руку підтримки дітям прифронтових районів», - зауважив Олег Яцина.

Директор Харківської обласної бібліотеки для дітей, голова журі конкурсу Галина Трохименко розповіла, що в межах проекту були надіслані запрошення дитячим бібліотекам Новопсковського району Луганської області та міста Слов’янськ Донецької області з пропозицією залучити дітей до участі у «Книгоманії».

«Дівчата з Луганщини, щоб взяти участь у конкурсі, приїхали до Харкова, а учениці з Донеччини презентували виступи по скайпу, - говорить Галина Трохименко. – Дівчата зі Новопсковська підкорили членів журі своїми неординарними виступами. Вони грали на домрі та представляли театралізовану презентацію книги одночасно трьома мовами. Читці з  Новопсковського району вразили нас своєю обізнаністю сучасної української літератури».

За словами Галини Трохименко, члени журі прийняли рішення про участь дітей з Донбасу у загальноукраїнському етапі фестивалю, який відбудеться з 11 по 15 травня у Львові.