Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прийомі Марка Беккера громадяни просили допомогти у вирішенні земельних питань

На прийомі Марка Беккера громадяни просили допомогти у вирішенні земельних питань

20 квітня відбувся особистий прийом заступника голови ХОДА.

Ті, хто прийшов на прийом, зверталися за допомогою у вирішенні земельних та соціально-побутових проблем.

Так, багатодітна сім'я з Дергачівського району вже кілька років не може оформити земельну ділянку.

«У 2012 році ми отримали ділянку в Черкаській Лозовій під забудову та обслуговування житлового будинку. Коли взялися до оформлення документів, виявилося, що ділянка знаходиться за межами населеного пункту. Пізніше я намагався оформити її, як садову ділянку – так само безрезультатно», - пояснив глава сімейства.

Також він розповів, що через це в споруді немає електрики, неможливо оформити документи на будинок і навіть зареєструвати проживання тут власних дітей.

Як зазначив представник Головного управління Держземагентства у Харківській області Юрій Перекупський, алгоритм вирішення питання буде готовий вже за кілька тижнів.

«Можливо, дійсно слід оформити землю, як садову ділянку. Це ми зрозуміємо після звернення до району. Потрібно зрозуміти, коли буде рішення щодо нового проекту про затвердження меж населеного пункту. Не виключено, що ділянка виявиться частиною селища», - повідомив Юрій Перекупський.

Усі, хто прийшов на прийом до Марка Беккера, за необхідністю, отримали консультації від керівників профільних департаментів ХОДА. Рішення проблем, що вимагають більш детального вивчення, заступник голови обладміністрації взяв під особистий контроль.