Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти поділилися своїм баченням безпеки на виробництві

Діти поділилися своїм баченням безпеки на виробництві

На Харківщині нагороджено переможців регіонального відбіркового туру всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

Фінальний етап конкурсу відбудеться напередодні Всесвітнього дня охорони праці. 

Як повідомила начальник Головного управління Держпраці в Харківській області Олена Назаренко, участь у конкурсі взяли майже тисяча школярів регіону. За її словами, конкурс було розпочато ще з кінця лютого, церемонія нагородження першого етапу відбулась 18 квітня. Щоб розповісти дітям про актуальність теми, на відкриті уроки до учнів запрошували представників трудових колективів області. Конкурсні роботи відобразили специфіку безпеки на виробництві різних галузей - вугільної, деревообробної промисловості, сільського, лісового та ліфтового господарств, медичної сфери, а також на будівництві та транспорті.

«Саме в дитячому віці проблеми безпеки праці найкраще відбиваються у свідомості школярів. Такий підхід є набагато ефективнішим за традиційні інструкції і, можливо, в майбутньому ці знання допоможуть врятувати не одне людське життя. До того ж діти з безпосередністю, чесно й відкрито намагаються висловлювати розуміння проблеми на папері», - сказала Олена Назаренко.

Крім того, Олена Назаренко розповіла, що управління підготувало лист-звернення до голови ХОДА Ігоря Райніна з ініціативою про впровадження подібного конкурсу дитячої творчості на обласному рівні. На її думку, це надасть змогу проводити захід частіше й приверне увагу суспільства, в тому числі - активної молоді, до існуючих проблем у сфері охорони праці.

Зі списком переможців регіонального відбіркового туру всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» можна ознайомитися тут.

Довідка. Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці. Мета - привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Уперше він відзначався 2003 року.

Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» запроваджено ДП «Редакція журналу «Охорона праці» за підтримки Державної служби України з питань праці.