Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Дергачах пройде міжнародний пісенний фестиваль «Жива вода-2016»

В Дергачах пройде міжнародний пісенний фестиваль «Жива вода-2016»

У фестивалі-конкурсі візьмуть участь більше 100 виконавців з України, Білорусі, Молдови, Вірменії та Китаю.

ХХ Ювілейний фестиваль «Жива вода-2016» проходитиме з 22 по 24 квітня на базі Дергачівського районного будинку культури та санаторію «Березівські мінеральні води».

Конкурс організовано Дергачівською райдержадміністрацією та районною радою за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації.

«Унікальність фестивалю «Жива вода» полягає в тому, що його учасниками стають, здебільшого, самодіяльні артисти з сільської місцевості та малих міст. Важливо, що фестиваль приймає конкурсантів без будь-яких внесків. Це дає можливість учасникам з малозабезпечених сімей також взяти участь у конкурсі, - розповіла начальник відділу культури і туризму Дергачівської РДА Валентина Гузенко. - Такий фестиваль дозволяє звернути додаткову увагу на рівень розвитку культури на селі, зробити внесок у його підвищення».

В цьому році у фестивалі беруть участь виконавці віком від 16 до 45 років. Харківщину на конкурсі представлятимуть співаки з 14 районів та двох міст області. Також у фестивалі візьмуть участь представники Дніпропетровської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

«В цьому році ми долучилися до проекту культурної інтеграції «Український Донбас». За підтримки РДА оргкомітет зміг повністю забезпечити безкоштовним проживанням та харчуванням конкурсантів з Донеччини та Луганщини», - зазначила Валентина Гузенко.