Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Курсанти-рятувальники допомогли очистити від сміття береги найбільшого водоймища області

Курсанти-рятувальники допомогли очистити від сміття береги найбільшого водоймища області

15 квітня на Червонооскільському водосховищі пройшла широкомасштабна екологічна акція «Чистий берег Оскола».

За інформацією організаторів акції з Національного університету цивільного захисту України, спільними зусиллями громад Харківщини борці за чисте довкілля зібрали більше десяти тонн сміття. Вздовж 50-кілометрової берегової зони Червонооскільського водоймища (Борівський та Куп’янський райони) наводили лад більше 500 осіб. Разом з курсантами та викладачами НУЦЗУ рятували від сміття берегову зону водоймища фахівці місцевих райвідділів ГУ ДСНС України у Харківській області, лісного господарства і обласного управління водних біоресурсів та працівники РДА двох районів. Крім того, прибирати берег від сміття прийшли місцеві мешканці Борової та Куп’янська, школярі та вчителі, члени громадських організацій, рибалки-любителі, рибінспектори та бригади промислового лову.

«Дуже важливо, що курсанти й студенти нашого вишу долучилися до трудового десанту, який очистив від сміття живописні місця Червонооскільського водосховища. Це, не в останню чергу, - патріотична й виховна акція», - вважає ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант служби цивiльного захисту Володимир Садковий.

Так, під час акції фахівці ГО «Червонооскільська промислова ліга» провели для курсантів пізнавальну лекцію про місця й водойму, які прибирали рятувальники. Фахівці університету також зазначили, що не вперше проводять тут прибирання, а керівники місцевих рад пообіцяли зробити екологічну акцію щорічною.