Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року медики регіону оглянули більш ніж півтори тисячі демобілізованих

З початку року медики регіону оглянули більш ніж півтори тисячі демобілізованих

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Олександр Галацан у ході селекторної наради під головуванням заступника голови облдержадміністрації Михайла Черняка.

За інформацією Олександра Галацана, якщо у 2015 році було оглянуто 2 517 демобілізованих, то з початку 2016 року вже оглянуто 1 568 осіб.

«Демобілізованим військовослужбовцям, членам їх сімей та членам сімей загиблих проводяться профілактичні медичні огляди за 12 профілями», - зазначив Олександр Галацан.

Відповідно до результатів обстеження на диспансерний облік взято 781 особу (49,8% від тих, кого оглянули).  Стаціонарного лікування потребували 174 особи, в амбулаторних умовах проведено лікування 236-м. Після проведення в цьому році медичних оглядів вперше виявлено 347 випадків патології. 264 особи потребують зубного протезування. На сьогодні фахівцями проводяться відповідні розрахунки обсягів необхідних видатків для забезпечення ветеранів цим видом медичної допомоги в 2016 році.

«На пленарному засіданні сесії депутати  підтримали виділення1,5 млн грн у рамках комплексної обласної програми «Здоров’я Cлобожанщини» на забезпечення пільгового зубопротезування. І ми будемо реалізовувати  це завдання також через мережу  існуючих стоматологічних центрів, яких  у нас в області створено 12, в тому числі й надаючи допомогу за рахунок  коштів обласного бюджету демобілізованим воїнам АТО», - зазначив Олександр Галацан.

Більше фото