Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадяни мають знати про переваги служби за контрактом: високу зарплатню та соцгарантії. В.Аббакумов

Громадяни мають знати про переваги служби за контрактом: високу зарплатню та соцгарантії. В.Аббакумов

Виконання завдань по залученню мешканців регіону до служби за контрактом обговорили під час селекторної наради під керівництвом заступника голови - керівника апарату ХОДА.

У нараді взяли участь голови районних адміністрацій області та представники військових комісаріатів, які розповіли про хід відбору громадян на військову службу за контрактом у першому кварталі 2016 року та про завдання на другий квартал.

У ході засідання заступник голови облдержадміністрації наголосив на необхідності проводити мотиваційні заходи на місцях.

«В першу чергу, це інформаційна робота - громадянам потрібно роз'яснювати переваги служби в контрактній армії: це і висока заробітна плата, і всі соціальні гарантії. У цій роботі місцеві адміністрації повинні вжити всіх можливих заходів, щоб сприяти військкоматам», - зазначив Вячеслав Аббакумов.

Він нагадав, що від виконання планів щодо залучення службовців до контрактної армії, залежать обсяги майбутньої мобілізації.

«Чим більше людей поповнять українську армію на умовах контракту, тим менше громадян потраплять під 7-у хвилю мобілізації. Це дозволить не тільки створити якісно нові Збройні сили, а й зніме соціальну напругу», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

Також в ході наради обговорили підготовку до проведення призову на строкову військову службу навесні 2016 року та стан військового обліку військовозобов’язаних в області. 

Більше фото