Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Великобурлуцький центр соціально-психологічної реабілітації дітей остаточно переданий у власність області

Великобурлуцький центр соціально-психологічної реабілітації дітей остаточно переданий у власність області

Це рішення сьогодні депутати затвердили у ході IV сесії обласної ради VII скликання.

«На попередній сесії ми надали попередню згоду щодо цього закладу. Сьогодні рішенням «за» ми остаточно даємо згоду на прийняття цього закладу у власність обласної громади. Тим самим надаємо змогу всім дітям, які знаходяться в цьому центрі з 6 прилеглих районів, можливість отримати турботу та любов з боку вихователів», - зазначила заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Окрім того, депутати підтримали рішення продовжити контракт з діючим директором центру Наталією Посоховою, яка керує закладом з 2012 року.

«Переукладаємо контракт з діючим директором Наталією Посоховою. Цей керівник показав, наскільки ефективно може працювати заклад. Ми зможемо зберегти центр реабілітації дітей», - зазначила Юлія Світлична.

Основною метою діяльності Великобурлуцького районного центру соціально-психологічної реабілітації є соціальний захист дітей віком від 3 до 18 років, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, батьки яких ухиляються від виконання батьківських повноважень, ведуть аморальний спосіб життя тощо. Заклад розрахований на перебування 20 дітей, протягом 2015 року тут перебувало 55 осіб.

Нагадаємо, на пленарному засіданні III сесії обласної ради VII скликання депутати надали згоду на прийняття центру в обласну власність. Проект рішення розробила та подала на розгляд облради заступник голови ХОДА Юлія Світлична. Після цього відповідне рішення про його передачу затвердила Великобурлуцька районна рада. Це дозволило врятувати заклад від закриття, адже продовжувати його фінансування з бюджету Великобурлуцького району області було неможливим.

Фото сесії