Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджено Програму збереження та розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку регіону

Затверджено Програму збереження та розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку регіону

Програма розрахована на 5 років. Загальна потреба коштів на її реалізацію - близько 90 млн гривень.

Як зазначається у пояснювальній записці до документу, фінансування програми здійснюється за рахунок коштів обласного і місцевих бюджетів, а також інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством України.

За словами директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталія Кириленка, фахівці провели моніторинг дитячих оздоровчих закладів області, також був проведений аналіз їх стану. На підставі цієї інформації складена низка заходів, які дозволять зберегти мережу.

«Всі табори області були побудовані в 60-х роках минулого століття. Вони застаріли і морально, і технічно. Для того, щоб зберегти ці заклади, і діти могли комфортно відпочивати на території Харківської області, ми і винесли на сесію цю програму. Вона включає реконструкцію і модернізацію дитячих оздоровчих закладів», - зазначив Віталій Кириленко.

Згідно з пояснювальною запискою, зокрема, планується відремонтувати та реконструювати приміщення дитячих закладів оздоровлення та відпочинку(корпусів, їдалень, кімнат гігієни) , стадіонів, спортивних майданчиків, басейнів, які знаходяться на території таборів, упорядкувати прилеглі території із створенням безпечного середовища для дітей, відновити роботу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які довгий час не працюють, зміцнити матеріально-технічну базу, реконструювати електричні мережі, а також мережі водопостачання та водовідведення.

Фото сесії