Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На ремонт автодороги до Куп'янська в 2016 році спрямують 80 млн грн

На ремонт автодороги до Куп'янська в 2016 році спрямують 80 млн грн

Про стан дорожнього господарства області та забезпечення його фінансування говорили 13 квітня під час селекторної наради в ХОДА.

Нараду провів заступник голови облдержадміністрації Євгеній Шахненко. Він зазначив, що в Харківській області існує план, згідно з яким цього року першочергову увагу буде приділено найбільш значимим об'єктам.

«Цільові кошти виділені, зокрема, для ремонту автодороги Чугуїв-Мілове - 80 млн грн. Ми повинні забезпечити повний проїзд з гарантією на 3 роки до міста Куп'янська. Зазначу, що виконання цього завдання знаходиться на контролі голови обласної адміністрації Ігоря Райніна», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Як повідомив начальник Служби автомобільних доріг Харківської області Євген Зражевець, ремонтні роботи на цій дорозі почнуться в травні.

Усього ж в поточному році на ремонт важливих дорожніх об'єктів області держава виділила 101,5 млн грн. За інформацією головного дорожника регіону, 19,7 млн грн буде освоєно при ремонті окружної дороги Харкова, 1,8 млн грн - на реконструкцію дороги місцевого значення в селищі Пересічне Дергачівського району. При цьому селищна рада в рамках співфінансування додатково виділила на ремонт 500 тис. грн.

Також Євген Зражевець розповів про проект постанови Кабінету Міністрів України про залучення кредитних коштів, де на Харківську область передбачено 99,2 млн грн.

«Кошти будуть спрямовані на ремонт дороги Харків-Охтирка на ділянці від Харкова до Богодухова та відновлення мостів біля села Губарівка (15 млн грн) і в місті Ізюм (23 млн грн). Крім того, цього року буде проведено аварійний ремонт моста в селищі Мартове Печенізького району та шляхопроводу в селищі Пісочин Харківського району», - поділився планами начальник Служби автомобільних доріг Харківської області.

Євген Зражевець розповів і про реалізацію проекту з реконструкції автодороги Київ-Харків-Довжанський, який фінансується за допомогою програми залучення коштів європейських банків. Йдеться про ремонт на ділянці від межі з Полтавською областю до міста Валки протяжністю 25 км.

«Проект пройшов експертизу. Для проведення тендерних процедур був переданий Укравтодору. Паралельно проводиться повномасштабна робота з переоформлення земельних ділянок, які потрапляють під реконструкцію. Початок робіт заплановано на вересень 2016 року», - зазначив Євген Зражевець.