Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХОДА розробили програми територіальної оборони та протидії терористичній діяльності

В ХОДА розробили програми територіальної оборони та протидії терористичній діяльності

Про це повідомив голова облдержадміністрації Ігор Райнін.

«На найближчу сесію обласної ради, що пройде 14 квітня, ми виносимо дві вкрай важливі безпекові програми - Програму територіальної оборони Харківської області на 2016-2017 роки та Програму протидії терористичній діяльності на 2016-й рік. Обидві програми розроблені обласною адміністрацією, і вперше подібні документи містять реальний комплекс заходів, і ми закладаємо реальне фінансування для їх реалізації», - повідомив керівник ХОДА.

Так, заходи Програми територіальної оборони планують профінансувати в обсязі майже 5,7 млн грн (з них - понад 3,5 млн в 2016 році). За рахунок цих коштів планується забезпечити функціонування загонів територіальної оборони області. Зокрема, привести до ладу приміщення для проведення занять з особовим складом загонів та полігони для навчань, забезпечити підрозділи тероборони формою та харчуванням. Профінансувати планують ремонт та поточне обслуговування техніки підрозділів та придбання пального й мастильних матеріалів.

«Завдяки цій програмі ми повністю відновимо нормальну роботу системи територіальної оборони в Харківській області. Багато років ця система існувала лише на папері. Цього не можна було допускати і в мирний час, а зараз, коли частина нашого регіону входить до зони АТО, ми просто зобов’язані активізувати роботу в цьому напрямку», - пояснив Ігор Райнін.

Щодо Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області, то її ХОДА реалізовуватиме та фінансуватиме спільно з Управлінням СБУ в Харківській області.

«Для реалізації цієї програми ми плануємо виділити 3 мільйони гривень з обласного бюджету. Фінансування буде спрямовано на забезпечення роботи Антитерористичного центру при обласному управлінні СБУ, - повідомив голова облдержадміністрації. – Однією з головних цілей команди обласної адміністрації було й залишається забезпечення стабільності й безпеки громадян Харківській області. Ми вже багато досягли, і будемо надалі йти цим шляхом».