Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року на дорогах регіону ліквідували близько 21 тис. кв. м ямковості

З початку року на дорогах регіону ліквідували близько 21 тис. кв. м ямковості

Про це повідомили в ході селекторної наради в ХОДА 13 квітня.

Як зазначив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, сьогодні керівництво Харківської області приділяє підвищену увагу стану дорожнього господарства регіону. Він також підкреслив, що в умовах фінансової децентралізації до ремонту доріг слід активно залучати місцеві бюджети.

«Сільські та селищні дороги, будемо говорити правду, сьогодні знаходяться не в кращому стані. Тому Харківська облдержадміністрація проводить роботу в цьому напрямку. Спільними зусиллями місцевих рад, сільгоспвиробників, газо- та нафтовидобувних компаній, великих підприємств необхідно вишукати кошти для приведення до ладу місцевої мережі доріг», - звернувся до керівників районів Євгеній Шахненко.

За даними начальника Служби автомобільних доріг Харківської області Євгена Зражевця, з початку року на дорогах регіону було ліквідовано близько 21 тис. кв. м ямковості. При цьому використано 256 тонн литого і 1168 тонн гарячого асфальтобетону, а також 1,5 тис. тонн інших дорожньо-будівельних матеріалів.

«На сьогоднішній день ліквідовано аварійну ямковість на окружній дорозі Харкова. Підходить до завершення ремонт автодороги Київ-Харків-Довжанський на Полтавському напрямку, а також проводиться ремонт Ізюмського та Сумського напрямків», - розповів Євген Зражевець.

Він також зазначив, що в 2015 році вперше на ремонт доріг загального користування були задіяні кошти місцевих рад Балаклійського, Богодухівського, Харківського, Зміївського, Ізюмського, Дергачівського, Краснокутського, Барвінківського та Коломацького районів на загальну суму 18,5 млн грн.

«У поточному році робота в цьому напрямку буде продовжуватися. Хочу подякувати головам Балаклійської, Харківської, Богодухівської, Нововодолазької, Ізюмської, Дергачівської та Валківської райадміністрацій, які вже винесли рішення про співфінансування ремонту доріг загального користування в сумі 16,9 млн грн», - зазначив Євген Зражевець.