Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти Харківщини встановили рекорд України, склавши карту країни з «голубів миру»

Діти Харківщини встановили рекорд України, склавши карту країни з «голубів миру»

Акція, яка пройшла 12 квітня у Палаці студентів НТУ «ХПІ», була організована за підтримки Харківської обласної адміністрації та з ініціативи Почесного консула Республіки Албанія в Харкові.

Захід відбувся в рамках міжнародного проекту «Діти - за мир у всьому світі», під час якого діти в різних регіонах України презентують карту світу.

У Харківській області в акції взяла участь найбільша кількість дітей - 400 чоловік. Вони склали карту Албанії з 450 паперових «голубів миру», на яких написали свої побажання албанським дітям.

Участь такої кількості дітей Харківщини в проекті дозволила встановити рекорд України в категорії «Масові заходи» - «Найбільша карта, створена руками дітей заради миру в усьому світі».

В ході заходу факт рекорду підтвердило журі Національної книги рекордів України.

Довідка. Міжнародний соціальний проект «Діти - за мир у всьому світі» вже успішно проведений в 16 країнах: Угорщині, Болгарії, Румунії, Чехії, Словаччини, Австрії, Сербії, Словенії, Естонії, Хорватії, Боснії і Герцеговині, Латвії, Литві, Польщі та Молдові. Проект триває до 1 червня 2016 року. До Дня захисту дітей відбудеться підбиття його підсумків та презентація 35 карт європейських країн в Україні.