Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В регіоні ярими зерновими вже засіяно більше половини запланованих площ

В регіоні ярими зерновими вже засіяно більше половини запланованих площ

Про це 12 квітня під час селекторної наради Мінагрополітики України повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

Головною темою обговорення на селекторі стали актуальні питання, пов'язані з комплексом проведення весняно-польових робіт. Як зазначив перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Ярослав Краснопольський, цього року рівень підготовки сільгоспвиробників до весняно-польових робіт вищий, ніж в 2015-му. До того ж, аграріям сприяють погодні умови.

«На сьогодні посівну ведуть всі регіони, а окремі взялися до сівби пізніх культур кукурудзи та соняшнику», - зазначив Ярослав Краснопольський.

У Харківській області, за даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, вже почали сівбу пізніх зернових культур.

«На даний момент кукурудза на зерно посіяна на площі 1,5 тис. га, просо - 140 га, гречка - 69 га. Крім того, звертаємо увагу керівників сільгосппідприємств на можливості збільшення площ гречки. Рентабельність виробництва цієї культури - близько 80%», - підкреслив Олександр Нездюр.

Також у Департаменті АПР відзначили, що в регіоні взялися до посіву технічних і олійних культур. Зокрема, площі посівів цукрових буряків становили понад 5 тис. га, а це - 23% від прогнозованої площі, соняшнику - 6,1 тис. га, сої - 230 га.

При цьому посів ранніх ярих зернових і зернобобових культур у Харківській області проведено на площі 130,5 тис. га, що становить 55% від плану. Зокрема, ячмінь посіяний на площі 97 тис. га (53%), горох - більш, ніж на 20 тис. га (57%), овес - на 5 тис. га (50%), яра пшениця - на 10 тис. га (51%).