Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканці селища Хорошеве попросили Юлію Світличну вирішити питання транспортного сполучення

Мешканці селища Хорошеве попросили Юлію Світличну вирішити питання транспортного сполучення

12 квітня заступник голови обласної державної адміністрації провела особистий прийом громадян.

За допомогою до Юлії Світличної звернулися мешканці селища Хорошеве Харківського району. Представники громади розповіли Юлії Світличній про проблему транспортного сполучення між Харковом і селищем: маршрутний автобус зупиняється на околиці смт і не курсує по населеному пункту, діставатися до зупинки людям далеко та незручно. При цьому в селищі проживає близько 4 тисяч осіб, і воно займає досить велику територію. За відсутності транспортного сполучення всередині населеного пункту не всі мешканці можуть доставляти дітей до місцевого дитячого садка - їм зручніше відвозити їх до Харкова.

Представникам Хорошевської громади пояснили, що пустити маршрутний автобус селищем не можна через вузькі дороги: згідно з технічними вимогами вони повинні бути не менше 6 метрів завширшки, а в селищі є ділянки, ширина яких - не більше 5 метрів.

«У цьому питанні ми повністю - на вашому боці. Але приймати рішення про пуск маршруту - не в нашій компетенції. Дозвіл на це повинні дати дорожні служби й поліція, а вони не можуть порушувати норми і стандарти, визначені законом», - підкреслила заступник голови ХОДА.

При цьому вона зазначила, що інтереси громадян - пріоритет для обласного керівництва.

«Позиція адміністрації в цьому питанні така: все повинно бути зручно, комфортно та законно. Але проблема відсутності транспорту для селища з населенням в 4 тисячі осіб дійсно суттєва, її необхідно вирішувати. Тому я особисто звернуся до керівників Служби автодоріг та Головного управління національної поліції в Харківській області з проханням знайти можливі шляхи вирішення цього питання. Крім того, ми ініціюємо створення комісії, до якої, крім поліції і дорожників, увійдуть також селищний голова та голова райдержадміністрації. Ця комісія виїде на місце та вивчить усі можливості для запуску маршруту в Хорошеве», - сказала Юлія Світлична.

Також на прийом до заступника голови ХОДА прийшов учений, який приїхав до Харкова з окупованого Луганська. Він просив надати підтримку в реалізації наукових розробок у сфері новітніх технологій.

Юлія Світлична зазначила, що сьогодні в Харківській області приділяють велику увагу розвитку науки.

«Величезна база наукових робіт наших вчених багато років була незатребуваною, але це - значущий потенціал, корисний як для Харківської області, так і для всієї України, - підкреслила заступник керівника ХОДА. - Зараз ми акумулюємо таку базу, щоб у подальшому сприяти реалізації нашого наукового потенціалу».

Юлія Світлична пообіцяла вченому залучити його до цієї роботи.

«Ми уточнимо, в яких напрямках зможемо бути корисними один одному і, можливо, будемо співпрацювати», - сказала вона.

З проханням сприяти в проведенні перевірки діяльності одного з комерційних банків Харкова звернувся до заступника голови ХОДА клієнт банку.

Під час прийому йому повідомили, що на даний момент Інспекція з питань прав споживачів вже проводить перевірку установи. Крім того, Національна поліція відкрила кримінальне провадження щодо того, що банк не виконує рішення суду, прийняте на користь заявника. Більш того, за попереднім зверненням заявника облдержадміністрація направила лист Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини.

«Що стосується проведених перевірок та слідчих дій з вашого питання - в ці процеси обласна адміністрація не має права втручатися. Ми діємо в рамках законодавства, згідно зі своїми повноваженнями», - підкреслила Юлія Світлична, порекомендувавши заявнику дочекатися результатів перевірок, щоб наступні його дії були обґрунтованими.

Всі, хто прийшов на особистий прийом Юлії Світличної, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних департаментів ХОДА, питання, які потребують поглибленого вивчення, заступник керівника області взяла на особистий контроль.

Більше фото