Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартує міжнародний проект «Діти - за мир у всьому світі»

На Харківщині стартує міжнародний проект «Діти - за мир у всьому світі»

В рамках проекту 400 юних харків'ян і мешканців області своїми руками створять карту України, наклеять на неї голубів миру з побажаннями дітям Албанії і передадуть їм естафету.

Заходи, які відбуватимуться в рамках проекту, ініційовані Почесним Консулом Республіки Албанія в Харкові Шахіном Омаровим за підтримки Харківської обласної державної адміністрації.

Ініціатором реалізації цього проекту в Україні є Посольство Угорської республіки в Україні та Почесне консульство Угорщини в Івано-Франківській області.

За словами організаторів, цей міжнародний проект спрямований на об'єднання дітей заради миру в Україні і у всьому світі. Крім того, передбачається організувати оздоровлення та відпочинок маленьких учасників проекту в країнах, де він буде реалізовуватися.

В рамках проекту відбудеться презентація карти світу в Україні, під час якої 400 дітей Харківської області (це найбільша кількість дітей, які брали участь у проекті) одночасно наклеять голубів миру зі своїми побажаннями дітям Республіки Албанія і передадуть їм естафету.

Участь такої кількості дітей Харківщини у цьому проекті передбачає встановлення рекорду України в категорії «Масові заходи» - «Найбільша карта України, створена руками дітей заради миру в усьому світі», що підтвердить прямо на заході журі Національної книги рекордів України.

В рамках заходу, крім передачі карт світу з побажаннями дітей, заплановані виступи творчих колективів, які будуть представляти Україну в світі.

До участі в проекті запрошуються дипломати, представники бізнесу та громадськості.

Проект триватиме до 1 червня 2016 року. До цієї дати підіб'ють його підсумки, і відбудеться презентація 35 карт світу. Крім того, буде встановлено новий рекорд України із залученням близько десяти тисяч дітей з України та світу, за участю міжнародних делегацій країн - партнерів проекту, гостей і представників ЗМІ.

Міжнародний проект «Діти - за мир у всьому світі» стартує на Харківщині 12 квітня о 15:00 у Палаці студентів НТУ ХПІ.

Більш детальну інформацію можна дізнатися у організаторів заходу за телефонами: (093) 487-34-79 – Аліна, (098) 465-85-16 – Тетяна, info@albconsul.com.

Довідка. Міжнародний соціальний проект «Діти - за мир у всьому світі» вже успішно реалізований у 16 країнах: Угорщині, Болгарії, Румунії, Чехії, Словаччини, Австрії, Сербії, Словенії, Естонії, Хорватії, Боснії і Герцеговині, Латвії, Литві та Польщі, Молдові.