Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українці свято зберігають пам’ять про безневинні жертви гітлерівського режиму. Президент

Українці свято зберігають пам’ять про безневинні жертви гітлерівського режиму. Президент

Звернення Петра Порошенка з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів нацистських таборів.

Шановні співвітчизники!

У трагічні часи Другої світової війни мільйони людей, зазнавши невимовних мук та страждань, загинули за колючим дротом концтаборів, у нацистських в’язницях.

Українці свято зберігають пам’ять про безневинні жертви гітлерівського режиму, немислимо жорстокі масові убивства військовополонених, мирних громадян, дітей. Ми шануємо наших співвітчизників, які пережили жахіття нацистського терору, тим самим оберігаючи себе і своїх нащадків від небезпеки повторення подібних злочинів проти людства.

На жаль, події останніх двох років змушують проводити сумні аналогії.

На загарбаних Російською Федерацією та її поплічниками наших територіях запанували терор і репресії проти українців, кримських татар, усіх, хто вважає Україну своєю Вітчизною. Багато людей пропали безвісти. Піддаються фізичним і моральним тортурам захоплені бойовиками українські військовослужбовці, добровольці, волонтери.

В’язнями російського режиму стали Надія Савченко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв, Ахтем Чийгоз та інші патріоти.

Вшановуючи сьогодні постраждалих від нацистських переслідувань, низько уклонімося й цим героїчним людям.

Докладатимемо й надалі усіх зусиль заради якнайскорішого звільнення українських полонених і незаконно ув’язнених у Росії та на захопленій нею території.

Будьмо гідними їх подвигу заради нашої спільної перемоги.

Слава Україні!