Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Золочівському районі газифікували два села

У Золочівському районі газифікували два села

Тепер користуватися блакитним паливом зможуть мешканці більш ніж 330 будинків.

Процес підключення сіл Калинове та Чорноглазівка до газової мережі завершився 8 квітня. В урочистому заході з цієї нагоди взяли участь заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко та перший заступник голови Харківської облради Віктор Коваленко.

Євгеній Шахненко повідомив, що газифікувати села почали ще в 2008 році, але потім цей проект був на довгий час «заморожений». Реанімувати його вдалося тільки в 2015 році завдяки зусиллям голови ХОДА Ігоря Райніна. У результаті всі необхідні роботи провели за 8 місяців.

«Тепер власники 240 домоволодінь села Калинове та власники 94 домоволодінь у селі Чорноглазівка мають можливість підключитися до побудованої газової мережі. Вітаю їх із цим і хочу зазначити, що сьогодні Харківська область має один із найвищих рівнів газифікації в Україні та щороку масштаби газифікації розширюються», - підкреслив заступник керівника облдержадміністрації.

Він також зазначив, що газифікація сіл була одним із пунктів Програми економічного та соціального розвитку Харківської області. На реалізацію проекту з Державного фонду регіонального розвитку виділили майже 7 млн грн, ще 770 тис. грн у 2015 році профінансували з обласного бюджету. Щоб провести в Калинове і Чорноглазівку блакитне паливо, побудували більше 6 км газопроводу. Зараз газом вже користуються в 25 домоволодіннях.

За інформацією Євгенія Шахненка, газифікація Золочівського району продовжиться. Так, газопровід планують прокласти до села Карасівка, де поки без блакитного палива залишаються 90 дворів. На ці цілі необхідно 2 млн грн.

«Ми будемо виходити з пропозицією до депутатського корпусу обласної ради, щоб найближчим часом включити проект по газифікації села Карасівка до Програми економічного і соціального розвитку області», - зазначив заступник голови ХОДА.

За даними начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексія Белоцького, цього року в області планується побудувати і ввести в експлуатацію ще 2 газопроводи.

Більше фото