Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Більшість питань, які порушувалися в ході прийому 6 березня, мали земельний характер.

Так, мешканець селища Мала Данилівка Дергачівського району попросив допомогти з виділенням земельної ділянки під будівництво гаражу. Ділянку, яку він хоче приватизувати, йому не дають, пояснюючи це тим, що вона знаходиться за межами населеного пункту. За словами чоловіка, це не відповідає дійсності, а місцеве курівництво хоче отримати хабар за виділення землі.

Марк Беккер пообіцяв розглянути звернення і допомогти вирішити питання у межах повноважень облдержадміністрації. При цьому він наголосив, що з питань здирництва чоловікові варто звернутися до правоохоронних органів, у компетенції яких знаходиться розслідування корупційних справ.

Допомогти в приватизації землі для ведення особистого сільського господарства попросили мешканці села Олександрівка Валківського району. Протягом багатьох років група селян обробляла 2 га землі без відповідних документів, а зараз приватизувати ділянки їм не дозволяють, оскільки землю виставили на аукціон.

Щодо виділення землі до заступника голови ХОДА звернувся також учасник АТО з Дергачівського району. Він розповів, що в районі йому запропонували ділянку - і надав відповідні документи. Але в Держгеокадастрі відмовили в приватизації, пояснивши це тим, що ця ділянка знаходиться на території лісових земель. За словами чоловіка, це не відповідає дійсності. Марк Беккер запевнив, що обласна земельна комісія в найкоротші терміни розгляне це спірне питання.

Також до заступника голови облдержадміністрації зверталися з питань розподілу майна колишнього сільгосппідприємства при розпаюванні, щодо оформлення держактів на право власності тощо.

За необхідності, всі, хто прийшов на прийом, отримали консультації керівників профільних підрозділів обласної державної адміністрації та управління Держгеокадастру.

Більше фото