Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові держслужбовцям розповіли про тонкощі системи електронних закупівель Prozorro

У Харкові держслужбовцям розповіли про тонкощі системи електронних закупівель Prozorro

5 квітня на базі Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА відбувся семінар для фахівців органів державної влади та місцевого самоврядування, які відповідають за проведення держзакупівель.

Відкриваючи захід, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольга Шамаєва зазначила, що Законом України «Про державні закупівлі» затверджений повний перехід на електронний формат державних закупівель. Цей закон вже набрав чинності для центральних органів виконавчої влади та замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання (з 1 квітня 2016 року), 1 серпня 2016 року його дія буде поширена на всіх замовників.

«Я хочу подякувати обладміністрації за те, що співпрацює з нами і активно впроваджує електронні закупівлі в області», - зазначив консультант IDLO (міжнародної організації, яка допомагає впровадити систему електронних закупівель у Харківській області) Серго Кавтарадзе.

В рамках семінару його учасникам розповіли про переваги системи Prozorro, а також про те, як вона працює.

«На зміну старим оффлайновим процедурам: коли все це було складно і довго, були тонни паперів, прийшла система «Prozorro». Тепер все, що ви робили раніше, відбуватиметься онлайн. Кожен, сидячи у себе в кабінеті, буде подавати пропозицію в будь-який час доби. Зараз ви хоч серед ночі прокидаєтеся і оголошуєте торги. Система доступна в будь-який час і в будь-якому місці», - розповіла директор з маркетингу системи електронних державних закупівель Prozorro Дарина Черкашина.

Також учасникам семінару розповіли, як проводяться допорогові закупівлі (від 50 тис. грн до 200 тис. грн  і до 1,5 млн - для робіт) через систему Prozorro, пояснили нюанси проходження всіх етапів електронної закупівлі, пояснили, як зареєструватися і почати роботу в системі Prozorro.

Крім того, в ході інформаційної зустрічі обговорили питання, на які необхідно звернути особливу увагу, і визначили, яких фахівців потрібно залучити на наступні семінари.

«Це не перший семінар з цього питання і не останній. Будуть ще семінари, ми будемо докладати всіх зусиль, щоб надавати допомогу в переході на електронну систему держзакупівель спільно з представниками Prozorro і, можливо, будуть представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України», - зазначила Ольга Шамаєва.