Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співробітники ХОДА підвищуватимуть кваліфікацію в Берліні

Співробітники ХОДА підвищуватимуть кваліфікацію в Берліні

Семінари для держслужбовців проводитиме Європейська Академія Берліну. Про це домовилися голова обласної адміністрації Ігор Райнін і директор ЄАБ Екерт Штратеншульте.

У ході зустрічі з керівником Харківської області директор Європейської Академії Берліну підтвердив можливість проходження співробітниками ХОДА 5-тижневого курсу навчання на базі академії. Він зазначив, що установа є недержавною, громадською організацією, яка проводить освітні заходи, що стосуються Європейської інтеграції, в тому числі - налагодження діалогу між Сходом і Заходом. Протягом багатьох років академія є партнером Міністерства закордонних справ ФРН.

«Основна тема наших семінарів - аспекти доброго врядування, а основна ідея - обмін досвідом і практика. Всі витрати беруть на себе наша академія і Уряд Німеччини», - пояснив Екерт Штратеншульте.

Голова ХОДА зазначив, що постійне підвищення якості роботи держслужбовців є пріоритетом для нього як керівника.

«Я вкрай зацікавлений у постійному підвищенні якості їх роботи за європейськими принципами та стандартами. Ми підберемо співробітників, у яких ми віримо і на яких покладаємо надії, щоб вони після стажування багато років працювали в структурі держуправління», - підкреслив Ігор Райнін.

Екерт Штратеншульте повідомив, що програму семінарів можна міняти, обираючи найбільш актуальні теми для держслужбовців на даний момент.

«У кожному семінарі бере участь близько 12 осіб. Ми будемо дуже раді, якщо ви зможете надіслати на ці семінари від 2 до 3 співробітників», - уточнив директор Європейської Академії Берліну.

У свою чергу, Ігор Райнін запропонував розглянути можливість організації семінару безпосередньо для групи з Харківської області. Екерт Штратеншульте зазначив, що обговорить цю можливість з представниками Міністерства закордонних справ ФРН.

«Мені подобається ця ідея. Я у вас попрошу кілька днів, щоб я міг обговорити це в Берліні. Наступного тижня я вам дам відповідь. І потім ми зможемо детально обговорити програму семінару, щоб вона містила ті пункти, які є найважливішими для ваших співробітників», - зазначив Екерт Штратеншульте.

Голова ХОДА зазначив, що, в першу чергу, підготовку за програмою Європейської Академії Берліна пройдуть фахівці, що відповідають за комунікацію з громадськістю, економічний розвиток регіону і дерегуляцію, а також ті, хто спеціалізується на боротьбі з корупцією. Нагадаємо, керівництво Харківської області спільно з Посольством США в Україні буде реалізовувати в області проект по боротьбі з корупцією. Відповідний меморандум був підписаний в березні 2016 року. Підготовка та підвищення кваліфікації кадрів, відповідальних за боротьбу з корупцією в регіоні, є важливим аспектом реалізації цієї програми.

Більше фото