Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Почалася реєстрація на участь в проекті IT-освіти для ветеранів АТО

Почалася реєстрація на участь в проекті IT-освіти для ветеранів АТО

Безкоштовно отримати навички тестувальників програмного забезпечення, навчитися 3D-моделюванню та контент-менеджменту можуть біля 60 мешканців Харківської області.

«У Харківській області стартує другий етап проекту #ITRecruit, - повідомила заступник голови ХОДА Юлія Світлична. - Перший ми завершили минулого року. Його закінчив 21 учасник антитерористичної операції, всі вони отримали свідоцтва. І на сьогоднішній день частина з них вже працевлаштована в IT-компаніях Харківщини. Мета проекту - щоб хлопці, які несли службу в зоні АТО і повернулися додому, мали можливість освоїти ще одну спеціалізацію, таку цікаву та затребувану на ринку праці».

Юлія Світлична уточнила: крім професійних навичок, слухачів курсу також навчать, як складати резюме та проходити співбесіду.

Актуальні питання реалізації проекту #ITRecruit 2.0 обговорили під час круглого столу в ХНУРЕ. Як зазначив голова правління Харківської обласної спілки «Молодіжні ініціативи» Денис Ткачов, у Харківській області близько 2 тисяч осіб отримали статус учасника АТО, і потреба в подібній програмі досить висока.

«У рамках цього проекту планується набрати 3 групи від 15 до 20 осіб у кожній - у залежності від напрямку. І протягом 3-4 місяців відбуватиметься повноцінне, практично щоденне навчання», - розповів Денис Ткачов.

Для участі в проекті необхідно відповідати мінімальним вимогам, зазначеним в анкеті, до 30 квітня зареєструватися тут, а потім пройти співбесіду і надати документи, які підтверджують участь в АТО.

«Серед ветеранів АТО дуже багато бажаючих пройти навчання. Вони регулярно цікавляться проектом #ITRecruit 2.0 і чекають, коли можна буде записатися на заняття, - зазначив глава районного відділення Спілки ветеранів АТО в Шевченківському районі міста Олексій Таранник. - Цей проект надає можливість працевлаштуватися і сприяє соціальній адаптації учасників АТО».

Нагадаємо, проект «Формування стійкої системи надання послуг з соціальної адаптації ветеранів АТО #ITRecruit» спільно реалізують Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА, Харківський обласний союз «Молодіжні ініціативи» та Харківський національний університет радіоелектроніки. Проект був підтриманий міжнародним фондом «Відродження» в рамках конкурсу «Сприяння соціальній адаптації воїнів АТО» і отримає грантову підтримку на реалізацію. До участі в #ITRecruit2.0 також залучать провідні харківські IТ-компанії та громадські об'єднання.