Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгенія Шахненка просили допомогти в перевірці законності роботи шумливого підприємства

Євгенія Шахненка просили допомогти в перевірці законності роботи шумливого підприємства

1 квітня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Громадяни, що прийшли на прийом, зверталися до Євгенія Шахненка за допомогою у вирішенні житлово-комунальних та соціально-побутових проблем.

Так, сім'я з села Соколове Зміївського району розповіла заступнику керівника області про те, що вже майже рік мешканці населеного пункту страждають від шуму та інших незручностей, яке створює місцеве приватне підприємство.

«Метрів за сорок від нас знаходиться так звана «олійниця». З серпня устаткування не припиняє працювати. Від нього - дуже великий шум, страждають всі сусіди. До речі, по сусідству знаходиться Меморіальний парк захисникам Соколового», - повідомили про проблему місцеві мешканці.

Відвідувачі підкреслили: на місцевому рівні порушене питання не вирішується. Директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, головний архітектор області Михайло Рабінович поінформував громадян про те, які заходи для вирішення цього питання вже були виконані. Він зазначив, що фахівці перевірили земельну та іншу документацію підприємства, на місці працює комісія Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

«Я беру під особистий контроль цю ситуацію і для вирішення проблеми буду спілкуватися як з керівництвом обласної СЕС, так і з головою сільської ради. У комісію також обов'язково включимо екологічну службу», - пообіцяв Євгеній Шахненко.

Також на прийом до заступника голови ХОДА звернулися мешканці селища Васищеве Харківського району. Вони повідомили, що тепловики району не враховують їх бажання продовжувати користуватися послугами централізованого опалення. За словами відвідувачів, їх будинки збираються відключити від теплових мереж.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк розповів, що подібна ситуація характерна для кількох населених пунктів Харківського району.

«Теплові мережі району для мінімізації виробничих потужностей намагаються перевести будинки на автономне опалення - це відомо. Ми з Євгенієм Дем'яновичем порушували це питання на робочій нараді в вашому районі. Позиція департаменту полягає в тому, щоб ваші законні права не порушувалися - ніхто без вашої письмової згоди не зможе заборонити або обмежити користування центральним опаленням», - підкреслив Сергій Магдисюк.

Громадяни, які прийшли на прийом до Євгенія Шахненка, отримали, за потребою, консультації від керівників профільних департаментів ХОДА. Рішення проблем, що вимагають більш детального вивчення, заступник голови обладміністрації взяв під особистий контроль.