Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лозівський ковальсько-механічний завод відзначив 50-річний ювілей

Лозівський ковальсько-механічний завод відзначив 50-річний ювілей

В урочистих заходах, які пройшли 29 березня - в день заснування підприємства, взяв участь заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Він передав працівникам і ветеранам заводу привітання від імені голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна, побажавши процвітання підприємству і його трудовому колективу.

«50-річчя Лозівського ковальсько-механічного заводу, безумовно, - значуща дата в історії промислового розвитку Харківської області. Ваш завод - не тільки містоутворююче підприємство, яке формує економіку Лозової, а й один з лідерів машинобудування регіону. Ви не тільки виготовляєте техніку, затребувану в нашій країні та за кордоном, але й сприяєте вихованню нового покоління фахівців агросектору, - підкреслив Євгеній Шахненко. - У цей день я хочу подякувати вам за важку працю, за відданість своїй справі і побажати успіхів у професійній діяльності, міцного здоров'я та мирного неба над головою».

З нагоди ювілею Євгеній Шахненко вручив співробітникам ковальсько-механічного заводу почесні відзнаки обласної адміністрації.

В ході святкових заходів, присвячених ювілею, в Лозовій відбулася закладка пам'ятника «Лозівським машинобудівникам» на площі перед міським Палацом культури. Тут встановили пам'ятний камінь, сам пам'ятник відкриють в кінці вересня - до Дня машинобудівника. Вже на наступному тижні буде оголошено конкурс на проект пам'ятника.

Крім того, площу перед Палацом культури з нагоди 50-річчя ЛКМЗ назвали «Площею машинобудівників». До ювілею також приурочили відкриття «Алеї машинобудівників» в парку Перемоги і перейменування вулиці Червоних артилеристів на вулицю Машинобудівників.

Увечері в Лозовій пройшли святкові гуляння та концерт за участю зірок української естради.