Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Лозовій та Близнюках визначили об'єкти, які потребують першочергового ремонту

В Лозовій та Близнюках визначили об'єкти, які потребують першочергового ремонту

В ході робочої поїздки до Лозової та Близнюківщини заступник голови облдержадміністрації Євгеній Шахненко провів наради щодо життєзабезпечення населення районів.

У нарадах взяли участь представники Лозівської міськради та райдержадміністрації та Близнюківської РДА, а також керівники місцевих комунальних підприємств. Під час засідань були обговорені найбільш актуальні питання житлово-комунальної сфери та визначені аварійні об’єкти, які першочергово потребують ремонту або реконструкції.

Євгеній Шахненко пояснив представникам районів, що необхідно зробити, щоб отримати допомогу в реалізації інфраструктурних проектів.

«Сьогодні ви маєте можливість брати участь у міжнародних грантових програмах, наприклад, Європейського інвестиційного банку - залучати кошти іноземних донорів для розвитку власної території. Також у вас є можливість отримати підтримку від Державного фонду регіонального розвитку і, звичайно, з обласного бюджету. Але головною умовою фінансування є наявність якісно підготованої проектної документації», - нагадав заступник голови ХОДА.

Він закликав представників районів якомога швидше готувати проекти щодо ремонтів аварійних об’єктів, щоб взяти участь у конкурсних програмах в цьому році - і отримати кошти на проведення робіт вже у 2017 році.

Під час нарад також порушували питання ремонту доріг державного та місцевого значення. Крім того, учасники засідань обговорили організацію та проведення в районах всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля», зупинившись на проблемі ліквідації стихійних сміттєзвалищ.