Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили питання модернізації промислової галузі України

У Харкові обговорили питання модернізації промислової галузі України

Заступник голови ХОДА Марк Беккер взяв участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики і підприємництва.

У першій частині заходу учасники розглянули проблеми, які існують в секторі підприємств виробничої галузі України, зокрема - в машинобудуванні, і обговорили шляхи їх вирішення. Під час засідання також обговорили проект Закону України «Про спеціальні режими інвестиційної та інноваційної діяльності із застосуванням принципу субсидіарності в Україні».

Марк Беккер підкреслив: засідання невипадково проходить на Харківщині, адже наш регіон є одним з найпотужніших промислових центрів України.

«Харківська область має величезний потенціал. Ми можемо виробляти все - від танків, літаків, великих турбін, силових енергетичних машин до якісних продуктів харчування. Проте, сьогодні для зростання економіки нам необхідно розглянути можливість прийняття комплексної цільової державної програми розвитку промисловості України», - зазначив заступник керівника облдержадміністрації.

Він підкреслив, що програма розвитку промисловості повинна включати в себе безліч моментів, в першу чергу, розглядати шляхи вирішення питань імпортозаміщення та диверсифікації ринків.

«Безумовно, ми повинні відпрацювати всі моменти, пов'язані з кооперацією і глибокою інтеграцією підприємств в створення технологічних комплексів, які призведуть до більш високого рівня розвитку і працюватимуть на всіх рівнях - від регіонального до транснаціонального», - зазначив заступник голови Харківської області.

Після обговорення з представниками влади, промисловцями і підприємцями області пропонованого законопроекту члени комітету ознайомилися з роботою найбільших підприємств Харківщини: ПАТ «Харківський підшипниковий завод» і ПАТ «Турбоатом».