Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підрозділи ЗСУ отримали на озброєння новітні БТР-4 харківського виробництва

Підрозділи ЗСУ отримали на озброєння новітні БТР-4 харківського виробництва

Сертифікати на техніку командирам військових підрозділів, які несуть службу в зоні АТО, вручив Президент України Петро Порошенко.

Передача серійної партії техніки відбулася на ДП «ХКБМ ім. О. О. Морозова», фахівці якого і розробили вдосконалену модель БТРів. 16 бронетранспортерів різних модифікацій оснастили сучасними німецькими двигунами Deutz за всіма стандартами НАТО. Також українське військо отримало 18 мінометів М-120 «Молот», які є однією з останніх розробок київського ПАТ «Завод «Маяк». Ця зброя вже зібрала багато позитивних відгуків від військових і технічних фахівців.

Звертаючись до військових, які використовуватимуть новітню техніку в зоні АТО, Петро Порошенко зазначив, що за час конфлікту на Донбасі оснащення української армії зазнало кардинальних змін.

«Якщо на початку проведення АТО і навіть на початку 2015 року основні зусилля «Укроборонпрому» були зосереджені на відновленні техніки, в другій половині минулого року ми перейшли до модернізації. На сьогоднішній день левова частка наших зусиль концентрується на тому, щоб до славетних Збройних Сил України надходила сучасна нова техніка, яка доопрацьована з урахуванням досвіду застосування в боях за збереження суверенітету України», - підкреслив Президент.

Зокрема, під час доопрацювання БТР-4, з досвідом застосування їх в бою було внесено більше сотні додаткових модернізацій.

Нова техніка посилить 92-гу окрему механізовану бригаду, яка, як наголосив Петро Порошенко, виконує надзвичайно важливі завдання на лінії зіткнення.

«Я хочу подякувати голові Харківської обласної адміністрації Ігорю Райніну та усім харків’янам за внесок у відновлення суверенітету на Донбасі, у формування та забезпечення нової армії», - зазначив Президент.

Він повідомив, що на озброєння української армії в цьому році заплановано спрямувати 11 млрд грн.

«На сьогодні українські військові мають всі можливості, щоб боронити державу. Навіть в скрутних умовах на оборону витрачається 5% ВВП. В тому числі - підвищені кошти, які спрямовуються на грошове забезпечення військових. Солдат за межами АТО сьогодні має отримувати не менше 7 тис. грн, в зоні АТО - не менше 11 тис. грн. Такий підхід підвищив кількість добровольців, які бажають укласти контракт на службу в Збройних Силах України. З 1 січня до лав Збройних Сил надійшло майже 14 тисяч заяв, - зазначив очільник держави. - Це якісно нова армія. Це вмотивовані, підготовлені хлопці, більшість з них мають безпосередній бойовий досвід у АТО».

Така кількість контрактників, за словами Президента, дозволяє поки що не оголошувати мобілізацію, а коли її буде оголошено, її обсяги будуть в 3-4 рази скорочені.

Більше фото