Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Левова частина комплектації армії має відбуватися через контрактну складову. Президент

Левова частина комплектації армії має відбуватися через контрактну складову. Президент

Петро Порошенко під час зустрічі з командирами Збройних Сил України середньої військової ланки управління наголосив, що кампанія комплектування армії контрактниками дає позитивні результати.

«Щойно перевірив останні цифри укладання контрактів з початку поточного року. Вони дають нам всі підстави для оптимізму», - повідомив Президент.

Глава держави зазначив, що у тренувальних і навчальних центрах вже проходять підготовку 13 тис. військовослужбовців, які уклали контракт в цьому році.

«Це дає можливість значно посилити і мотивацію, і якість підготовки, і відповідним чином скоротити плани по мобілізації», - переконаний  Президент.

Глава держави ще раз висловився за подальше скорочення кількості мобілізованих та збільшення осіб, що служитимуть у війську на контрактній основі.

«Ми проаналізуємо і суттєво скоротимо плани по мобілізації. Ще раз наголошую – моє завдання, аби левова частина комплектації відбувалася через контрактну складову, тому темп укладання контрактів наказую не збавляти, а лише нарощувати», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент повідомив, що має намір вже найближчими днями підписати указ про демобілізацію військовослужбовців, які були мобілізовані до лав Збройних Сил України в особливий період під час четвертої хвилі.

Петро Порошенко зазначив, що всі етапи процесу комплектування армії – від військкомату до конкретного підрозділу – мають бути під особистим контролем командирів, «щоб у гонитві за кількісними показниками не повторювали минулих помилок».

Президент переконаний, що якісний підхід до комплектації українського війська сприятиме підвищенню його професійного рівня.

Петро Порошенко також підкреслив, що грошове забезпечення військовослужбовців вже істотно збільшено. В середині 2014 року мобілізовані бійці, які були на фронті, отримували  500-600 грн на місяць. Глава держави нагадав, що з 1 січня 2015 року, за його дорученням, першим пріоритетом є забезпечення Збройних Сил України і грошове забезпечення військовослужбовців.

«Наступного року, я впевнений, відбудеться подальше його зростання, щоб підвищити не лише моральну, але й матеріальну привабливість військової служби», - сказав Петро Порошенко.  

За словами Глави держави, дуже важливо, що підвищення мотивації військовослужбовців позитивно вплинуло і на контрактну складову формування Збройних Сил України.