Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін зустрівся з Яном Томбінські і Христосом Стиліанідесом

Ігор Райнін зустрівся з Яном Томбінські і Христосом Стиліанідесом

Під час зустрічі керівника ХОДА з головою Представництва ЄС в Україні та комісаром ЄС сторони підтвердили домовленості про відкриття Європейським Союзом і Європейським банком реконструкції і розвитку на території Харківської області Центру підтримки малого і середнього бізнесу.

Однією з тем розмови керівництва ХОДА з делегацією ЄС стала економічна ситуація в Харківській області, а також потреби регіону в допомозі європейських організацій для вирішення актуальних проблем тимчасово переміщених осіб.

«За два роки після того, як люди були змушені покинути свої будинки, їх потреби змінилися. Спочатку ми допомагали в реалізації першочергових потреб, зараз же актуальні середньо- і довгострокові питання, - зазначив Ян Томбінські. - Тому ми говоримо вже про застосування іншого інструменту Європейського Союзу, що передбачає підтримку бізнесу. Необхідно допомогти цим громадянам створювати власний бізнес, розвиватися».

Таким інструментом допомоги від Європейського Союзу та ЄБРР повинен стати Центр підтримки малого і середнього бізнесу. Ян Томбінські й Ігор Райнін домовилися, що проект реалізують уже в квітні.

Голова ХОДА підкреслив: керівництво області приділяє велику увагу питанням розвитку малого та середнього бізнесу, розуміючи всі складнощі, які є зараз у харківських підприємців.

«Коли малий і середній бізнес протестував проти введення касових апаратів, ми були єдиною регіональною командою, яка підтримала бізнес, - нагадав керівник обладміністрації. - І не тому, що ми вважаємо, що введення касових апаратів не потрібно. Потрібно, звичайно, як і в усьому світі, просто на цій стадії розвитку економіки ми б придавили малий і середній бізнес, він би не вижив».

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні зазначив, що переселенці - це та сила, яка може розвивати підприємництво та організовувати робочі місця. Тому зараз одне з головних завдань співробітництва між ЄС та Харківською областю - допомогти реалізувати потенціал, що існує.

Більше фото