Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Приписна кампанія на Харківщині добігає кінця

Приписна кампанія на Харківщині добігає кінця

94% юнаків 1999 року народження вже перевірено на придатність до військової служби.

Цей всеукраїнський захід розпочався ще 2 січня і завершиться 31 березня 2016 року.

Так, з початку цього року понад 8300 мешканців східного регіону вже побували у військових установах за місцем реєстрації. Всього ж офіцери РВК викликали до себе близько 8900 неповнолітніх осіб.

«Моїми підлеглими вже на 94% виконано загальний план приписної кампанії в регіоні. З усіх тих, кого військові лікарі оглянули, близько 6500 осіб, або 74% від усіх, народжених в 1999-му, виявилися повністю здоровими і придатними для захисту Вітчизни. Понад 700 допризовників через серйозні хвороби чи наявність судимостей забраковано. Певну кількість допризовників ми направили на поглиблене медобстеження. На жаль, 575 хлопців, яких ми викликали, не прибули до нас у визначений час, - зауважив т.в.о. військового комісара  Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

За словами офіцерів обласного військкомату, першими в області завдання щодо проведення приписної кампанії 2016 року виконали колективи Дергачівського та Балаклійського районних військкоматів, а також Лозівського об’єднаного міського райвійськкомату.

«Саме ці військові установи перебувають в авангарді всієї мобілізаційної роботи на Харківщині. Там співпраця з місцевими органами самоврядування та роз’яснювальна робота поставлені таким чином, що потенційні воїни Збройних Сил проявляють активність у виборі військової професії. Бігати від офіцерів військкомату там просто не прийнято, бо це породжує осуд з боку членів громад», - додав Юрій Калгушкін.