Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юна важкоатлетка встановила три рекорди України

Юна важкоатлетка встановила три рекорди України

На чемпіонаті України з важкої атлетики серед юніорів, який з 16 по 19 березня відбувається у Хмельницькому, харків’янка Каміла Конотоп здобула «золото» та встановила три рекорди.

Чемпіонат зібрав близько 200 спортсменів віком до 20 років зі всієї країни. Медалі вже розіграли дівчата, і на рахунку спортсменок Харківської області - одне перше, два других та одне третє місце.

Найкраще за усіх виступила Каміла Конотоп. Харків’янка стала чемпіонкою у вазі до 53кг, а її результати - 73кг у ривку, 86кг у поштовху та 159кг за сумою двоборства - стали новими рекордами України серед спортсменів до 15 років.

В цій же ваговій категорії друге місце посіла харківська важкоатлетка Марія Гангур. Її результат був 147кг за сумою двоборства (67кг - у ривку та 80 - у поштовху).

Ще одне «срібло» виборола Аліна Захарченко. У вазі до 48кг харківській спортсменці у сумі двоборства підкорилися 113 кг: 51 кг - у ривку та 62 кг - у поштовху.

Бронзова медаль була на рахунку Катерини Абібок. В ваговій категорії до 63 кг вона показала в сумі двоборства результат 160кг (74 кг + 86 кг).

Далі боротьбу за медалі продовжують юнаки.

За підсумками чемпіонату буде сформована збірна України, яка вирушить на юніорський чемпіонат світу, що в червні цього року відбудеться у столиці Грузії.