Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2016 році «Укргазвидобування» профінансує 16 об'єктів у 11 районах області

У 2016 році «Укргазвидобування» профінансує 16 об'єктів у 11 районах області

Ігор Райнін 17 березня підписав угоду про співпрацю між обладміністрацією та ПАТ «Укргазвидобування» щодо розвитку нафтогазового комплексу регіону на 2016 рік.

Керівник області зазначив: ця угода має для регіону велике значення, оскільки означатиме підтримку з боку газодобувної компанії об'єктів житлово-комунальної, соціально-гуманітарної сфер, а також житлового фонду.

«Плануємо, що ПАТ «Укргазвидобування» здійснить підтримку 16 об'єктів у 11 районах Харківської області. Це, в першу чергу, об'єкти житлового фонду, соціально-гуманітарної сфери, а також реконструкція та модернізація інженерних мереж», - повідомив Ігор Райнін.

Він уточнив, що в 2016 році за підтримки «Укргазвидобування» роботи проведуть на об'єктах в наступних районах: Балаклійському, Валківському, Барвінківському, Близнюківському, Вовчанському, Золочівському, Краснокутському, Печенізькому, Великобурлуцькому, а також у містах Первомайський та Чугуїв.

У свою чергу, глава правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко повідомив, що цього року компанія планує інвестувати в об'єкти газовидобування на території Харківської області 2,3 млрд гривень - це буріння, підключення свердловин, будівництво установок з комплексної підготовки газу, трубопроводи та ін.

«Ми підтримуємо ідею, щоб частина ренти залишалася в місцевих громадах, - зазначив Олег Прохоренко. - Харківська область - це серце сьогоднішнього видобутку. Область дає 7,5 млрд куб. м газу - це більше половини всього видобутку. У різних філіях тут працює близько 11 тисяч чоловік, багато населених пунктів безпосередньо залежать від діяльності компанії. Ми зобов'язані вести себе як відповідальні надрокористувачі і члени суспільства».

Довідка. За даними Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА, наразі на території області є 62 родовища, експлуатується понад 1300 свердловин, щорічно видобувається від 8 до 10 млрд куб. м природного газу. У 2015 році в Харківській області було видобуто 9,1 млрд куб. м природного газу, більше 100 тис. тонн газоконденсату, більше 10 тис. тонн нафти. В цілому на Харківщині видобувається 42% всіх вуглеводнів нашої держави.

Більше фото