Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА, профспілки та роботодавці області підписали угоду про співпрацю

ХОДА, профспілки та роботодавці області підписали угоду про співпрацю

Територіальна угода діятиме протягом 2016 та 2018 років.

Своїми підписами документ засвідчили керівник обласної державної адміністрації Ігор Райнін, голова спільного представницького органу роботодавців Харківської області Анатолій Гіршфельд та голова представницького органу профспілок області Сергій Тесленко.

«Соціальне благополуччя регіону значною мірою залежить від активності всіх сторін соціального діалогу. Територіальна угода - це головний документ партнерства, виконання якого вимагає погоджених дій всіх соціальних партнерів. І мені приємно відзначити, що сьогодні на місцевому рівні в нас є 100%-ве порозуміння», - підкреслив Ігор Райнін.

Заступник голови ХОДА Михайло Черняк у ході підписання угоди зазначив, що минулого року було докладено максимум зусиль з метою виконання заходів тристоронніх угод між облдержадміністрацією, профспілками та роботодавцями. Як результат - в області на 17,6% зросла середньомісячна заробітна плата, на 12% (понад 10 тисяч осіб) зменшено кількість робітників, які отримують мінімальну зарплату, створено 25 тисяч нових робочих місць. Більше 200 тисяч дітей були охоплені оздоровленням та відпочинком - це найкращій показник по Україні.

«Об’єднуючи зусилля, ми робимо це, в першу чергу, для людей - для того, щоб забезпечити їм стабільне життя. В державі сьогодні відбуваються складні процеси, але, незважаючи на це, в Харківській області нам вдається досягати  позитивних результатів», - сказав Михайло Черняк.

Анатолій Гіршфельд, підписуючи угоду, також відзначив конструктивну співпрацю з обласним керівництвом.

«Я пишаюся тим, що у нас є підтримка обласної адміністрації. Сьогодні ми знаходимо порозуміння з приводу найскладніших питань, - підкреслив Анатолій Гіршфельд. - Наша країна стоїть перед небувалими викликами. Нам належить інтегруватися в європейську економіку, створити робочі місця, які будуть відповідати західним стандартам. І це - у важких умовах, коли багато підприємств регіону втратили звичні ринки збуту. Територіальний договір допоможе нам виробити дорожню карту реформ, дозволить вирішити ті проблеми і виклики, які стоять перед нами у 2016 році».

Сергій Тесленко зазначив, що регіональну тристоронню угоду підписано раніше, ніж це відбулося на національному рівні.

«Це говорить про те, що в області серйозно ставляться до вирішення соціальних питань. Перед нами стоять завдання підвищення середньої заробітної плати, вирішення питань неповної зайнятості та погашення боргів. Впевнений, що ці проблемні питання об’єднають нас, і разом ми вирішимо їх», - наголосив Сергій Тесленко.

Більше фото