Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Красноградському районі визначили головні проекти, реалізація яких розпочнеться в 2016 році

У Красноградському районі визначили головні проекти, реалізація яких розпочнеться в 2016 році

15 березня район з робочим візитом відвідав заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Під час робочої поїздки заступник керівника області проаналізував роботу місцевих служб, стан ЖКГ та обговорив з фахівцями реалізацію найважливіших для району інфраструктурних проектів.

«Стан ЖКГ у цілому можна розглядати як задовільний. Дуже важливо, що в комунальних підприємств немає боргів перед енергетиками та газовиками, немає заборгованостей за воду та тепло й у місцевих бюджетів, - зазначив Євгеній Шахненко. - Це означає, можна строїти плани та залучати для розвитку важливих галузей життя району додаткові кошти й інвестиції».

В.о. голови Красноградської РДА Олександр Клочков повідомив, що на даний момент у районі підготовлено 85 мініпроектів з впровадження енергозберігаючих технологій. Також, за словами керівника району, в цьому році сили й кошти будуть спрямовані на розробку двох важливих для Красноградщини проектів: проектування сміттєпереробного заводу й очисних систем райцентру.

Євгеній Шахненко відзначив, що проблему очисних систем необхідно вирішувати в терміновому порядку.

«На коригування проекту з реконструкції очисних споруд потрібні кошти, тому було прийнято рішення про включення цього проекту до програми фінансування Європейського інвестиційного банку», - заявив Євгеній Шахненко.

Для реалізації проекту також планують залучити кошти Державного екологічного природоохоронного фонду. Реконструювати очисні споруди планують за два роки - 2016 і 2017. Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, проект уже пройшов державну експертизу, а сума виділених коштів в цьому році складе 40 млн грн.

В ході робочої поїздки до Красноградського району Євгеній Шахненко проінспектував майданчики, де планується будівництво двох важливих для району об'єктів: сміттєпереробного заводу та фізкультурно-оздоровчого комплексу.