Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віктор Мариненко став віце-чемпіоном Європи з пауерліфтингу

Віктор Мариненко став віце-чемпіоном Європи з пауерліфтингу

Про це повідомляють у Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА.

З 5 по 12 березня в естонському місті Тарту відбувся чемпіонат Європи з класичного пауерліфтингу, на якому харків’янин завоював срібну медаль. Віктор Мариненко показав другий результат у ваговій категорії до 120 кг, піднявши за сумою триборства 870 кг (320+200+350), що стало також новим рекордом України.

Обійти харків’янина та здобути «золото» зміг лише триразовий чемпіон світу та п'ятикратний чемпіон Європи Івайло Христов з Болгарії, результат якого був 905,5кг.

Втім в окремих дисциплінах Віктор Мариненко теж здобув перемогу. Так зване «мале золото» дісталося українцю в становій тязі, де він зафіксував вагу в 350кг. Також на його рахунку було «мале срібло» у присіданні - 320кг.

Досить успішно виступив на чемпіонаті ще один вихованець харківської школи пауерліфтингу - Олександр Махов. За сумою триборства з результатом 667,5 кг (245+142.5+280) він посів четверте місце у ваговій категорії до 74 кг.

В окремих дисциплінах Олександр зміг завоювати «мале золото» - в присіданні (245кг) - та «малу бронзу» - в становій тязі з результатом 280 кг.