Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області стартує інноваційний проект «Розумні» міста та електронне урядування»

В Харківській області стартує інноваційний проект «Розумні» міста та електронне урядування»

Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

За її інформацією, наприкінці березня цього року в містах Чугуїв та Мерефа буде дано старт новому напряму спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза ІІІ» - проекту «Розумні міста та електронне урядування».

У рамках реалізації проекту передбачається підтримка розвитку «розумних міст» та «електронного урядування» за такими напрямами:

- надання послуг за принципами електронного урядування: муніципальні проекти для сприяння надання державних та муніципальних послуг для всіх зацікавлених сторін;

- прозорість та підзвітність в місцевих державних організаціях (закладах) для поліпшення їх функціональності та підзвітності.

«Обласна державна адміністрація проводить системну роботу щодо розширення співробітництва з міжнародними організаціями-донорами та залучення міжнародної технічної допомоги до нашого регіону. Завдяки спільному проекту ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на території області вже було імплементовано чи знаходяться на стадії реалізації більше 70 мікропроектів у різних територіальних громадах. А початок нового компоненту цього проекту сприятиме підвищенню конкурентоспроможності Харківщини та слугуватиме надійним базисом для подальшого розвитку інновацій у сфері надання адміністративних послуг та розвитку електронного врядування», - зазначила Юлія Світлична.

Довідка. Муніципальний компонент проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. Фаза ІІІ» фінансується Європейським Союзом спільно з Програмою розвитку ООН для міст з чисельністю населення від 10 до 150 тис.

Чугуїв та Мерефа були відібрані конкурсною комісією проекту для участі в муніципальному компоненті у 2015 році. Обов’язковою умовою участі є співфінансування від місцевих громад.