Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Багатоквартирні будинки Харківщини можуть модернізувати за підтримки уряду Німеччини

Багатоквартирні будинки Харківщини можуть модернізувати за підтримки уряду Німеччини

В рамках ініціативи «Енергоефективність в Україні» цього року у країні утеплять 20-25 будинків. Подати заявку на участь у конкурсі на термосанацію можна до 20 березня.

«Програма розрахована, насамперед, на об’єднання співвласників житла (ОСББ або ЖБК), однак можлива й участь будинків, у яких не створено об’єднань – за умови прийняття відповідного рішення на зборах співвласників та обрання управителя\керуючого компанією», - повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

За його інформацією, мешканці багатоповерхівок, які бажають приєднатися до програми, повинні надіслати на адресу ukraine@sampleprojects.org такий пакет документів:

- заява («вияв зацікавленості»);

- дані про об’єкт (багатоквартирний будинок);

- фото будівлі (фасад і задній двір).

Потрібно обов’язково зазначити статус заявника (голова ОСББ\ЖБК, управитель, мер міста, представник власників квартир).

«Перевага у відборі надаватиметься мешканцям, які планують якомога більш комплексно модернізувати свій будинок або завершити вже розпочату модернізацію. Це заходи з енергозбереження: заміна вікон, вхідних дверей в будинку, утеплення даху і верхнього міжповерхового перекриття, фасаду, стелі підвалу, модернізація обладнання (систем теплопостачання, наприклад, станції передачі, розподілу тепла, систем подачі гарячої води, систем обліку і регулювання споживання, систем вентиляції тощо), залучення альтернативних джерел енергії, інші заходи, наприклад, ремонт сходових клітин, поліпшення зовнішнього вигляду балконів», - зазначив Сергій Магдисюк.

З докладною інформацією щодо програми в цілому та умовами відбору можна ознайомитися тут.