Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Зміївському районі відкрили оновлений дитячий садок

У Зміївському районі відкрили оновлений дитячий садок

У відкритті нового приміщення дитячого садка Соколівського НВК взяв участь директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев.

Під нову групу на 25 дітей переобладнали шкільні приміщення, які пустували багато років. На ремонті роботи було витрачено понад 1 млн грн.

Вітаючи колектив Соколівського НВК та його вихованців з відкриттям нової групи, Анатолій Бабічев зазначив, що розвиток дошкільної освіти сьогодні є одним з пріоритетних напрямків роботи для керівництва Харківської області.

«Голова ХОДА Ігор Райнін особливу увагу приділяє розвитку освіти в області. І ми розуміємо, що саме дошкільна освіта має стратегічне значення, адже на цьому етапі будується фундамент подальшого розвитку дитини. Тому наше сьогоднішнє завдання - зробити доступною і якісною дошкільну освіту в області», - підкреслив директор Департаменту науки і освіти.

Анатолій Бабічев нагадав, що в минулому році в Харківській області було відкрито 8 нових ДНЗ та 26 нових груп у закладах, що вже існують. Загалом за останні 5 років кількість місць в дошкільних закладах регіону зросла майже на 12 тисяч.

«На цей рік у нас також амбітні плани. Ми плануємо відкрити близько 10 нових садочків та створити нові групи в закладах, що вже працюють. Також один з пріоритетних напрямків роботи - повернення будівель дитсадків, які були закриті протягом останніх 5-10 років», - розповів директор департаменту.

Як зазначив голова Зміївської РДА Віталій Кошеленко, за підтримки обласного бюджету в районі планують відкрити ще одну групу дитсадка.

«Необхідність в дитячих садочках є, і можливість їх відкривати також є, просто потрібно працювати. Забезпечення дітей дошкільною освітою - це задача, яку ставить перед нами голова облдержадміністрації Ігор Райнін, і ми виконуємо цю задачу з радістю, - зазначив голова РДА. - Це важливо, що в такий непростий для економіки час країна та наш регіон живе і розвивається».

В ході урочистого відкриття у подарунок закладу було вручено телевізор. А учні НВК підготували для найменших вихованців садочку святковий концерт.

Більше фото