Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародні партнери довіряють Харківській області. Ігор Райнін

Міжнародні партнери довіряють Харківській області. Ігор Райнін

Голова ХОДА розповів про підсумки робочого візиту делегації Харківщини до США.

За інформацією Ігоря Райніна, протягом 5-денного візиту делегація нашого регіону провела в Сполучених Штатах Америки 20 зустрічей з міжнародними партнерами.

«У рамках візиту до США підписано низку угод і меморандумів. Практичну користь від угод, які було досягнуто, регіон отримає в стислі терміни», - підкреслив керівник Харківської області.

Зокрема, Ігор Райнін відзначив результативні переговори з Бруклінською торгово-промисловою палатою.

«Ми досягли домовленості про укладення конкретної угоди про роботу між Харківською і Бруклінською торгово-промисловими палатами. Це найбільша торговельна палата в США, яка налічує понад 2 тисячі концернів і підприємств. Цю співпрацю ми плануємо сконцентрувати на промисловій складовій», - повідомив керівник обладміністрації.

Він зазначив, що в результаті переговорів з Агентством США з міжнародного розвитку були досягнуті домовленості щодо реалізації на території Харківської області низки проектів міжнародної технічної допомоги у сфері сільського господарства. За словами Ігоря Райніна, влітку заплановано візит представників Агентства США з міжнародного розвитку до України, зокрема - іноземна делегація відвідає Харків.

«Також було проведено серйозні переговори з Міністерством торгівлі США та безпосередньо з департаментом, який відповідає за країни Європи, в тому числі - Україну. Вже по дорозі до Харкова ми отримали повне підтвердження домовленостей щодо нашої подальшої співпраці. У кінці березня представник Міністерства торгівлі США відвідає наш регіон, щоб розглянути конкретні проекти. Вже зараз можу сказати, що це будуть проекти у сфері промисловості, сільського господарства, фармації, IT-технологій», - повідомив Ігор Райнін.

Він нагадав, що, крім того, Харківська область активно налагоджує співпрацю з Індією. Зокрема, в лютому-березні підписано договори з індійськими компаніями у сфері енергомашинобудування. У цих контрактах будуть задіяні ПАТ «Турбоатом», ДП «Електроважмаш», ДП «ХПЗ ім. Т. Г. Шевченка» та інші підприємства.